2024-10-06
偶遇到一间有温度嘅Cafe#nationscoffee虽然自己冇宗教信仰,但亦乐意一试😇以纯白配木制家私为主调,cafe 一边是一大片窗,日光照射下显得更简朴。设了两个秋千位置,有啲兴趣嚟打卡可以先喺IG 预约。睇得出店主好紧张自己嘅出品因为我哋第一次嚟,佢会先同我哋简略介绍一下,而且每道菜奉上也会告知客人是什么菜式/饮品。其实我自己嘅感觉,这里最大分别是service , 我最吾钟意见到劲cool 嘅barista , 亦都喺香港Cafe独有文化😒Anyway QR code 自助下单自家制松饼配蓝莓果酱、橙皮果酱香、酥、脆不黏牙,自己喜欢橙皮果酱必试炸鸡锤无激素鸡配法式薯条炸鸡好似KFC的炸方法,外皮厚超脆;调味也出色,相当惹味。幼身法式薯条,食起嚟冇咁好口感,同埋冻得好快,点都系粗薯条好食啲。京都宇治山政小山园抹茶相当浓厚抹茶牛奶,落重料,口感厚,回甘香驯,0 糖无负担,高质Cappuccino 埃塞俄比亚豆奶泡正常发挥,味道倾向fruity 幸好没有过分果酸,自我接受嘅范围之内,价钱比外边嘅Cafe大约平$10一杯,性价比完胜!
偶遇到一间有温度嘅Cafe
#nationscoffee
虽然自己冇宗教信仰,但亦乐意一试😇
设了两个秋千位置,有啲兴趣嚟打卡可以先喺IG 预约。
睇得出店主好紧张自己嘅出品
其实我自己嘅感觉,这里最大分别是service ,
我最吾钟意见到劲cool 嘅barista ,
亦都喺香港Cafe独有文化😒
Anyway
QR code 自助下单
自家制松饼
配蓝莓果酱、橙皮果酱
香、酥、脆不黏牙,自己喜欢橙皮果酱
必试
炸鸡锤无激素鸡配法式薯条
炸鸡好似KFC的炸方法,外皮厚超脆;调味也出色,相当惹味。
京都宇治山政小山园抹茶
Cappuccino
埃塞俄比亚豆
奶泡正常发挥,味道倾向fruity
幸好没有过分果酸,自我接受嘅范围之内,
价钱比外边嘅Cafe大约平$10一杯,性价比完胜!