6天前 0 浏览
约埋屋企人同老窦庆祝生日,老窦钟意食中菜,所以专揾啲小炒菜馆同佢试。呢间bookmark咗好耐终于可以嚟试试。 呢度都几特别,点完厂之后就会上过例汤同埋小食。但系餐牌又有汤叫实在有啲矛盾。不过唔好睇小过礼堂,饮完唔会口干又足料。老窦钟意食啲传统嘢,拣呢间都系因为佢有砵仔焗鱼肠。个面做得几好够脆够干身,里便就愚蠢冇腥味,但系怪少少嘅就系佢用姜丝唔系用陈皮丝。本来想叫黑椒牛柳啖啖肉,但屋企人想食腰果咁就叫咗个腰果炒牛柳粒。啲腰果仲系脆嘅,牛柳粒就唔算嗱得犀利可接受。要赞一赞佢啲炸嘢,啲脆浆好薄仲保留到里便啲肉汁,炸九肚鱼同埋煎蚝饼都好好食。豉油鸡都整得好,够入味唔会死咸。海虾笼仔饭都尚算干身,如果佢多番啲蒜嚟捞饭就更加正。我惊人生日,当然要我叫寿桃,问佢有冇佢话睇吓今日有冇返货先,最后都系有嘅咁就叫咗一打$88,食到差唔多嘅时候叫起。呢个有少少失望里便冇蛋黄,个包下便有冇垫张纸黐晒喺碟底,呢啲唔似系做开嘅嘢,始终都系差少少。