2015-09-27
啦! 自问真系好怕肥, 尤其对甜品嚟讲, 真系最好避之侧吉... 不过, 队长讲咗好多次话嚟试, 话d friend个个都赞, 哎.... 咁算啦, 既然shopping 到攰攰地, 又想揾个地方嚟tea 吓, 咁就即管试吓队长嘅极力推介啦!一系唔食, 一食梗系食最好ga la! 先嚟试镇店之宝啦, 先食咗一啖雪糕, 顶! 真系有无咁好味呀, d雪糕滑到呀!! .... 真系唔识形容por! 好似去咗日本食抺茶雪糕咁, 比起我同亚仔上次响沙田城市广场偷食个间仲好味好多Tim ! 离晒谱! 咁好味, 早就应该胁持我哋嚟啦! 班友仔见我食到lam lam脷, 问都唔问, 队只spoon嚟话要试吓㖞! 喂.... 咪乱嚟呀, 呢碟嘢我ga! 队长夫人嘅心太软切一刀咋, d抺茶香味扑埋嚟, 今次我都老实唔客气, 咪队返佢一旧嚟试, 哗! 超香超浓嘅抺茶味, 不过我始终都系钟意食我个碟, 无咁溜!队长个碗小米家族都好足料, 不过我唔想食佢口水尾, 所以无试, 但队长一直竖起手指公, 大赞!我家猪仔都不咁示弱,要了一碟热带风情,我偷了佢一旧芒果,好甜㖞!最惊个d芒果未熟,酸到盲婆都开眼个d生果!
我家猪仔都不咁示弱,要了一碟热带风情,我偷了佢一旧芒果,好甜㖞!最惊个d芒果未熟,酸到盲婆都开眼个d生果! 老板果然识拣生果!
大家一齐食埋芒果牛奶列日窝夫,都好好味,但一个人食可能会有d济,成班人食,就啱啱好!个窝夫口感确实唔错,表面脆脆地,里面林林地又有咬感,正!
唔好讲咁多, 问吓间嘢有无得打包先, 买返去孝敬吓老妈子都好! 点知埋嚟个个原来系老板㖞! 八挂嘅我梗系捉住佢嚟问,究竟佢d雪糕响边树嚟咁好味, 原来佢话响机缘考合下, 认识了一个日本代理商, 取得日本山政小山园的抺茶粉, 加自已多年的心得及调教下, 做出多款美味的甜品, 怪不得个抺茶味咁浓咁香啦! 以后我哋食宵,就唔驶成日净系识揸架车出深水埗食啦, 原来大窝口呢到都有间!闲日开到晚上12:30, weekend开到子时1点,正!