2015-09-15 1719 浏览
得知太和路开了数间小店, 那天去完大埔中心办完点事才5点半, 又是去小店不用排队的好时间... 我和老公慢步过去太和路, 就选了这店, 人龙还未出现, 当时大概6点钟, 但店内已有8成客人, 好! 就呢间!手打和牛汉堡个SIZE 都几大, 肉汁都几丰富, 但牛味不够, 调味偏淡都几适合我, 整体卖相和味道不错, 只是感觉欠缺特色.软壳蟹卡邦尼蛋汁意粉, 份量够, 我地仲加左$10双色车打芝士, 成日食意粉好怕唔够汁, 但呢个意粉令我地好惊喜好满足, 佢用料十足, 炒过既洋葱, 磨菇和烟肉, 厨师亳不手软, 再加埋双色车打芝士, 令意粉味道丰富啖啖浓郁, 而只软壳蟹都好大只, 热辣辣之余, 仲炸得刚刚好外脆内软, 好多时其他地方既炸软壳蟹都会炸到黑蚊蚊. 呢度真系做得几好, 好味!由于食物份量都几大, 而我地又太早食饭, 真系太饱了, 试唔到呢度既甜品有点可惜, 因为卖相都几吸引, 下次吧!
软壳蟹卡邦尼蛋汁意粉
题外话/补充资料: 我们本来被安排在最里面的位置, 都几冻, 但由于冷气机不停滴水, 我地要求换位, 被安排到最近门口的位置, 但就变得很热, 而且还是有滴水, 最后又调到隔离枱, 但还是在滴水, 虽然店员已经好比心机不停用长棍抺冷气机风口, 但还是滴水严重, 希望可以尽快改善啦!
2015-08-16
软壳蟹卡邦尼蛋汁意粉