2018-08-25
话说在港运城逛街的时候见尼间店新开左分店系商场而且装修又清新,睇过个下午茶清单都几吸引而且推广Fresh同有机天然食材咁所以今日来左食佢个二人tea set假期时间人流都几多,位置也剩不多再睇睇个二人餐望落好正咁所以即管食啦尼个二人餐包左两壶有机茶,朋友不要转左做咖啡我就拣左蜜桃🍑茶,味道超淡,吾岩重口味既朋友等左有20分钟先来尼个餐,其实比预期感觉少野食,而且要好有耐性等,因为都比较慢$188for2既二人餐最底系西式甜品🍮有6件,除左水果挞有草莓🍓或香橙🍊拣之外,另外既朱古力布朗尼同意大利芝士蛋糕🍰每人都各有一件蛋糕🍰好松软、甜度刚好,而且味道不差意大利芝士蛋糕🍰细细件但都有心思装饰,蛋糕而铺满了干花衬托而水果挞最后我都系拣左草莓🍓水果新鲜,挞底有口感咬落好疏化,吾会干身至于最顶层是沙拉加4个小汉堡。沙拉🥗好fresh 仲要翠绿色迷你汉堡两件配大虾仁,虽然配搭好简单胜在材料够新鲜另外两件汉堡配烟三文鱼,虽然材料好新鲜但就份量真系好少最后中间果层就得果2只鸡翼同松饼一分为二。鸡翼就真系好惹味,皮够脆,鸡肉保持嫩滑最后尼个似系果仁松饼吾系过甜之于好香其实食完觉得无野落过肚,不过约朋友倾
咁所以今日来左食佢个二人tea set
假期时间人流都几多,位置也剩不多
再睇睇个二人餐望落好正咁所以即管食啦
尼个二人餐包左两壶有机茶,朋友不要转左做咖啡
我就拣左蜜桃🍑茶,味道超淡,吾岩重口味既朋友
$188for2既二人餐
蛋糕🍰好松软、甜度刚好,而且味道不差
意大利芝士蛋糕🍰细细件但都有心思装饰,蛋糕而铺满了干花衬托
至于最顶层是沙拉加4个小汉堡。
沙拉🥗好fresh 仲要翠绿色
迷你汉堡两件配大虾仁,虽然配搭好简单胜在材料够新鲜
另外两件汉堡配烟三文鱼,虽然材料好新鲜但就份量真系好少
最后中间果层就得果2只鸡翼同松饼一分为二。
鸡翼就真系好惹味,皮够脆,鸡肉保持嫩滑
最后尼个似系果仁松饼吾系过甜之于好香
其实食完觉得无野落过肚,不过约朋友倾下叹茶不二之选。因为食物质素是不错的