DAMA都唔系第一次食,他们主打健康饮食,每一次来到K11 Musea 都总会来到,食佢地嘅榴梿雪糕,今次来到当然都唔可以例外!有时食野都要讲缘份,今日正好有我最爱食嘅榴梿雪糕🍦😋。一段时间无嚟,餐厅更推出了多款不同口味素食雪糕杯,细细杯仲有多种口味,正!还有轻食套餐「植物肉酱长通粉」,真系要一试!榴梿雪糕榴梿雪糕真系每次都要食,榴梿味道浓郁,入口软滑,令人食到停唔到口。竹炭椰子可可雪糕一打开见到乌黑黑雪糕,食落有一种椰子嘅味道,细味一番,渐渐散发出可可嘅甜美,而雪糕更是纯素雪糕,不含牛奶成分,免却乳糖不耐症人士的烦恼,真系要买多几款番去慢慢叹。植物肉酱长通粉配粉葛赤小豆扁豆素汤植物肉酱长通粉虽然是以植物肉酱制作成的肉酱,但口感、味道都极似坊间的肉酱,香味及质感均与真牛肉无异,美味浓厚,香味无穷,绝对是素食者嘅一大喜讯!粉葛赤小豆扁豆素汤轻轻一拌,已见到他们真料实料,劲多汤料细煲而成,汤水鲜甜,味道浓郁。

有时食野都要讲缘份,今日正好有我最爱食嘅榴梿雪糕🍦😋。

还有轻食套餐「植物肉酱长通粉」,真系要一试!

榴梿雪糕

竹炭椰子可可雪糕