2023-10-16
今日同老友们都早收工,就约埋食个晚餐,呢间聚聚都知开左一段时间一直想试试,知道系中菜馆睇过d相都几有特色,今日就一于约埋黎试试啦。我地晚上6点松d左右到,当时仲有好多位,去到7点左右就开始爆场了,环境都真系几舒适,位与位之间都有d距离人多都唔会好迫,茶位每人11蚊上左一壶类似煎茶既茶,茶味都几浓,落单方式都系用QR code,我地就慢慢睇慢慢点餐。凉拌爽脆鱼皮先黎个头盘鱼皮,呢款凉拌鱼皮我都系第一次食,鱼皮爽口弹牙,配上萝卜丝同青瓜丝几清新,不过就几辣下,怕辣既朋友要留意下。炭烧柠檬猪颈肉呢份猪颈肉份量好多下㖞,我谂有廿几三十块,摆盘都几有心思,卖相好好,烧得都几好唔会太过火,口感爽脆,系欠点特色纯粹加d柠檬汁咁解,但68蚊黎讲系非常抵食。土豪雪茄春卷又系一款打卡既食物,造型唔洗讲一定满分先,春卷馅系虾胶,虾味都几出,再配上少少类似可可粉咁既调味料,真系好睇又好食。椰皇鸡炖珍宝花胶叫左个炖汤饮下,好香既椰香味再配上一大块花胶,好滋润,椰肉好炖到好轻易咁挖出黎,火喉好够。松露海鲜炆饭轻微既松露味加上酱汁一齐煮既珍珠米好香口,虽然系炆饭但都唔会好湿饭粒粒粒分明,配料都有唔少虾粒,几足料。小
凉拌爽脆鱼皮
炭烧柠檬猪颈肉
土豪雪茄春卷
椰皇鸡炖珍宝花胶
松露海鲜炆饭
小蛏浓汤浸时蔬
食咁多肉叫返碟菜清一清,小蛏应该系急冻蛏子黎,但口感都好爽脆无雪味,上汤味道都好鲜甜,菜都好新鲜。
干煸四椒肥肠
最后出场既就系呢份猪大肠,猪大肠炸得好香脆无异味,捞匀辣椒辣味出晒黎。
总结黎讲食物水准一行人都好满意,有特色又好食,下次都会黎试下其他款式小菜,服务员都系年轻班底,好爽手都几有礼貌,环境黎讲都好舒适,埋单后仲有几张优惠券送返食250蚊减50蚊,下次再黎食又抵d。