2024-07-10
听闻上环有好多好嘢食,今日就过嚟发掘一下😌呢间餐厅非常有feel,有个靓靓酒吧,装修好有格调,座位亦都好阔落!避风塘单骨鸡翼($118)就咁睇避风塘鸡翼好似好简单咁,但估唔到又整得几出色🥳。鸡翼每只都啖啖肉,单骨食得好方便😚最好嘅系避风塘调味做得好平衡,咸同辣味都唔会太过分!食落亦都冇咩油,整体食得好舒服😋月见免治鸡肉三食($128)几有特色嘅小食,三食包括大阪烧、烧鸟月见、避风塘味🥰 第一次试唔同花款嘅鸡肉棒,鸡肉棒入面捞咗鸡软骨碎,口感丰富😋 原味嘅可以配返月见汁食,其余两只味就够味啦!估唔到大阪烧同避风塘整法都几夹,食落好特别🥳慢煮京式鸭胸海鲜酱扁意粉($188)呢个意粉加入咗片皮鸭嘅元素😍 西式嘅意粉配上片皮鸭嘅酱汁,中西合璧都几特别!😯再配埋厚厚嘅鸭胸,肉质都几嫩滑,配埋甜甜地嘅酱汁都几有特色🥰西班牙乳猪($328)估唔到乳猪都咁多肉!外皮非常香脆又薄,下面肉质嫩滑,口感好Juicy🥳。仲有蜜糖酱,加埋一齐食冇咁漏~ 估唔到配菜都咁丰富,炸金菇真系好香口😚,另外薯蓉加咗好多黑松露酱非常足料食落都好香🤩🤩NIGHT WHISPER($128)呢度嘅Cocktail都好有特色🤩😍
避风塘单骨鸡翼($118)
月见免治鸡肉三食($128)
慢煮京式鸭胸海鲜酱扁意粉($188)
西班牙乳猪($328)
NIGHT WHISPER($128)
呢度嘅Cocktail都好有特色🤩😍 呢杯系以菊花茶做主题嘅Cocktail,饮落真系好似菊花茶🤣🤣 清清凉凉好降火咁😜 第一次饮中式主题嘅Cocktail我都几欣赏🥰
MALAY RULE($128)
呢杯我就更加喜欢啦🥰 底层系椰子菠萝味嘅Cocktail,顶层配咗咖央椰子cream,旁边仲有蜂蜜脆饼同朱古力蛋卷🍹 椰子菠萝已经够晒夏日,绝对冇死嘅配搭🥥🍍!最出色系佢嘅cream,真系非常香滑,有埋饼干一齐食真系绝配🤩平时唔食cream嘅我忍唔住食晒🥹