2019-05-16
平时嘅港式火锅,不外乎都系食下丸类、肉类等等最近发现到呢间系食台式火锅,未食过嘅我终于都抽时间试一试呢度环境舒服,啲位够阔落,唔会坐到好迫呢度系一人一锅,种类都算几多仲可以根据喜好拣牛、羊、鸡等等其实个锅嘅材料都几丰富,不过见餐牌上仲可以拣其他嘢食加落个锅度话明系打边炉一定要有啲酱料配搭下我就拣咗蒜蓉同辣椒油香蒜牛肉锅呢个锅嘅汤底好香,除咗蒜味重,仲因为有牛肉喺入面,令到汤底嘅肉味好浓比较特别系食到有台式嘅甜不辣、平时少食到嘅鱼豆腐同鸣门卷等等因为肉汤好好味,加咗粉丝落去索咗啲汤汁嚟食,系非常好食火锅餐另外加少少钱就可以有卤肉饭呢个卤肉饭几有惊喜,因为份量十足而佢啲肉系肥瘦均匀,加上酱汁惹味,送饭食真系一流黑麻油鸡锅呢个锅就药材味比较浓,除咗鸡肉,仲有蚬肉去调味,汤底鲜甜好多比较特别系食到台式嘅米血糕,食落烟韧好好味火锅以外我哋加咗碟羊肉,羊肉唔会太骚太肥,几好食屋企人想试台式臭豆腐,就叫咗一碟试下一落枱真系闻到好臭嘅味道,不过食落就好好味火锅餐仲包埋饮品,我哋拣咗泡沫红茶同抹香绿茶见餐牌简介话茶底都系拣咗台湾嘅靓茶叶去整, 饮落味道真系唔错下次嚟食可以加少少钱试下其他饮品以火锅嘅价钱
最近发现到呢间系食台式火锅,未食过嘅我终于都抽时间试一试
呢度环境舒服,啲位够阔落,唔会坐到好迫
呢度系一人一锅,种类都算几多
仲可以根据喜好拣牛、羊、鸡等等
话明系打边炉一定要有啲酱料配搭下
我就拣咗蒜蓉同辣椒油
香蒜牛肉锅
因为肉汤好好味,加咗粉丝落去索咗啲汤汁嚟食,系非常好食
火锅餐另外加少少钱就可以有卤肉饭
呢个卤肉饭几有惊喜,因为份量十足
而佢啲肉系肥瘦均匀,加上酱汁惹味,送饭食真系一流
黑麻油鸡锅
比较特别系食到台式嘅米血糕,食落烟韧好好味
火锅以外我哋加咗碟羊肉,羊肉唔会太骚太肥,几好食
屋企人想试台式臭豆腐,就叫咗一碟试下
一落枱真系闻到好臭嘅味道,不过食落就好好味
火锅餐仲包埋饮品,我哋拣咗泡沫红茶同抹香绿茶
下次嚟食可以加少少钱试下其他饮品
以火锅嘅价钱嚟讲,呢度真系唔算贵
因为一般快餐店𠮶啲火锅,都要七八十蚊,但系食材都唔算好多
我哋开头见佢好似锅仔细细,都担心唔够食
点知最后都食到好饱,下次想食火锅都会再嚟呢度开饭