2020-03-09 347 浏览
呢间位于尖沙咀,属于香港人既拉面舖我自己bookmark左好耐,前排终于得闲去试啦👍🏻!讲明,呢间拉面店主要卖特色既拉面🍜,所以一碗拉面价钱由$85-$200。但佢呢度口味真好特别,例如黑松露慢煮安格斯牛沾面🤤同柚子炙烧三文鱼沾面。我就叫左个海老帆立贝拉面🍜,虽然$158,但份量十足。首先,面都几大碗,又有4块叉烧,又蛋又虾又带子,非常丰富。汤式系豚骨汤底,但好重虾味,我估系表面果层虾油,所以即使汤底无落鱼去熬制,都依然好香,提升左海老同带子鲜味。可惜两样主角都系急冻货,本身鲜味唔够,幸好厨师都处理得唔错,D肉唔觉老唔觉鞋。配菜就相当唔错,糖心蛋真系非常流心,叉烧每块都微微煎过,荀食落都无渣。总体上表现都OK la!我另外叫左碟饺子🥟,因为入面无加到椰菜,同埋煎到有点干同脆口,觉得比其他餐厅整得更吸引!仲要细细只,岩哂同朋友share!呢间餐厅表现都唔错啦。餐厅其实就系六两三隔离!眼见呢排少左人出街,好多餐厅lunch都好冷清!大家去开尖沙咀,就去罚下佢地啦!

日式煎饺
海老帆立贝拉面