2021-11-17 104 浏览
《港嘢茶挡》我其实超钟意食茶餐厅!行过见到呢间门面设计得好靓,好有怀旧特色既茶挡😍 吸引到忍唔住入咗去食!而原来逢星期五六日都会有驻场busking! 可以边食边听live真系好正好享受!🍭饿底全日早餐($98)其实佢全部晚餐set 我都好有兴趣!煲仔饭、滑蛋饭、生蒸肉饼饭🤤🤤 我都谂咗好耐先决定试下呢款未见过既茶挡all day! 肉类系有美国西冷牛扒/慢煮黑毛猪/无激素鸡扒~ 3款都好正咁最后拣咗鸡!成碟真系超大份!个人最钟意佢个鸡扒、蒜蓉多士同黑松露滑蛋!鸡扒嫩滑多汁,多士劲香口,炒蛋劲香滑!好正!🍭笼仔蒜蓉蒸虾饭($138)竹笼+荷叶饭系无得输既组合!今次仲加埋我好钟意食既蒜蓉虾!!一嚟到已经闻到香气扑鼻~ 饭吸收咗蒜蓉虾既鲜香同埋荷叶香~ 真系好正!仲有样好特别系佢地会俾小菜同鸡汤我地,又唔错wo! 我会想encore试埋佢地既滑蛋饭呀😍
《港嘢茶挡》

🍭饿底全日早餐($98)

🍭笼仔蒜蓉蒸虾饭($138)