2015-04-01 3448 浏览
每之朋友生日,大家都会好头痕究竟食咩好,又想食啲特色啲既,但系又唔想俾人掠水掠得太劲😩今次我地就二人世界,去左帕莎,一黎大家都唔抗拒试新野,而且睇到食评好似都唔差,所以就出发啦👏一去到餐厅,因为预先book左位,所以唔需要等位。入去之前,店员会揾一壶水同你洗手,好似话系一个传统仪式黎🙌 店入面既灯光偏暗,好有情调咁,加上有好多民族特色既摆设,心情uppppp 🙆 店入面既职员,都会打扮成为小数民族(新疆?),腰间缠住既个条闪闪令,响当当既带就最吸引😝野食方面,太多选择啦!得两个人,我地都唔知点嗌好,系谂紧既同时,店员就送上左一碟餐包:包系暖粒粒既,隔离有两个酱,一个系鹅肝?另一个就唔记得🙈朋友不断话鹅肝酱好食好食,但系我就觉得个个不知名既酱比较岩我口味,咸咸带有一种香料既味道😋👍黎到头盘,我地叫左个牙签羊肉,黎到食新疆野,冇理由唔食羊既!(而且价钱唔太贵,一串一串啖啖肉既羊串,好似大概80$)唔好睇佢好少,其实两个人要食晒都唔系易究黎架。羊肉烧得好香,但系又唔会太干,加左孜然既香味,每啖用牙签黎串好,女仔又唔怕食得冇晒仪态,推介😘第二道菜就系软壳蟹🙆(平时每次一大班朋友去沙嗲王必叫避风

第二道菜就系
软壳蟹🙆(平时每次一大班朋友去沙嗲王必叫避风塘软壳蟹,可惜近年愈黎愈唔抵食,冇左大细size分,一定要叫两盘,如果唔系,一人都分唔到一件)
讲返呢个蟹,佢一啲都唔细只,好香口,好岩送酒,份量对于两个人黎讲 实在系太太太太多啦😂 4-6人分享会比较适合!综合黎讲,系出色既👍👍👍

呢一味就系朋友千呼万唤既羊膝🐑 羊肉好易拆开,食得好方便,成只羊膝送上黎,货真价实咁!味道方面,佢有个好浓好香既汁(小妹不才,有老人痴呆,唔记得左个名)一送到上黎香喷喷出晒烟咁!大赞👏👏👏👏

另外仲叫左一个手撕包菜,辣辣香香👍 加一杯cocktail 同一壶热既水果茶😝
另外,呢间餐厅会有一位跳舞既女郎,每到一个时间就会出黎跳舞表演,仲会有同观众食客互动,全场都几有气氛🙆

总结:
食物👍
价钱两个人500$几作为生日饭👍
气氛一流啦👍
但系,如果系想同朋友静静地倾计食饭既,呢间就会差咁啲啦。因为每次女郎出黎跳舞既时间,音乐都好大声(太大声)。想倾计既话,或者就要幻想自己入左k房/clubbing 咁,系耳仔边大大声讲先听到😂 所以好似无论环境定食物既份量,都比较适合一大班人喇🙆