2015-12-14 865 浏览
系中环的哩间餐厅岩岩开张,但好似已经好有人气咁,决定黎一试卢山真面目。格调同气氛都唔错,座位阔络,而且感觉上好有私人空间,好适合黎同朋友聚旧。 首先食左刺身,非常生鲜,个人偏好白色嘅鱼肉,口感较嫩滑。不过哩到的三文鱼都相当不错。带子更加系我的最爱,哩到嘅带子有啲特别,佢爽口小小,不过鲜味都仲系好丰富。 日本海胆伴豆腐,佢嘅豆腐系芝麻味的,有小小似食紧豆腐花,好滑,同海胆一齐食系好新鲜的配搭。 吉烈鹿儿岛豚肉,好正嘅吉烈猪扒,好嫩,而且半肥瘦咁,好好食。加上佢炸得岩岩,好脆,就算冻左都唔会唔脆。佢除左可以点沙律酱,仲可以点黑色个个酱,唔知佢叫咩名,但系酸酸地咁,我都好中意。 甜品叫左梅酒啫喱,啫喱放系martini 杯到,造型好得意。而啫喱都好重梅酒味,好正。

1920 浏览