2018-11-10 137 浏览
今日到了Cafe Zense 食晚餐。平时成日都听朋友推介呢间Cafe有格调,一入到去见到装修都几靓呙!我地点左招牌芝士薯条、香蒜辣椒蚬肉烟肉意大利面、芥末籽忌廉蟹肉杂菌意大利扁面。▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️饮品就叫咗曲奇豆腐、芝麻豆腐smoothies~🔸芥末籽忌廉蟹肉杂菌意大利扁面闻落已经好香!一食入口有少少芥末味,但唔会觉得太抢。蟹肉好多,而扁意粉沾到好多汁👍🏻本来以为芥末味会好辣好呛鼻,但原来咁样煮又唔会太辣,反而味道好有特色又有层次。🔸香蒜辣椒烟肉蚬肉意大利粉好香嘅蒜味,烟肉都多呀!而辣度就适中,吊味就正好!意粉唔会好淋,所以较有咬口🔸招牌芝士薯条薯条炸得好脆,份量又多,芝士味好香,唔够点薯条添呀!饮品方面,两款都系豆腐沙冰。曲奇同芝麻味分别都好香,尤其系芝麻,好似芝麻搅碎左再混入豆腐,然后打成冰,所以好有芝麻咬口。总括而言,呢度装修有格调,坐得舒服,好适合同朋友食饭倾偈。食物都好有特色,份量多,下次可以试下其他食物!

饮品就叫咗曲奇豆腐、芝麻豆腐smoothies~

🔸芥末籽忌廉蟹肉杂菌意大利扁面
闻落已经好香!一食入口有少少芥末味,但唔会觉得太抢。

🔸香蒜辣椒烟肉蚬肉意大利粉
好香嘅蒜味,烟肉都多呀!而辣度就适中,吊味就正好!
意粉唔会好淋,所以较有咬口
芝士薯条

🔸招牌芝士薯条
薯条炸得好脆,份量又多,芝士味好香,唔够点薯条添呀!
芝麻豆腐
曲奇豆腐