2017-02-20 421 浏览
今日虽然有啲天阴 但见难得假期 就同男友照原定计划去坪洲行下入到坪洲大约2:15 出码头见到图书馆转右 再一直行大约3份钟 就到达金源冰室黎呢度其中一个原因系见之前网上有人介绍 想试下系咪真系咁正点左公司炒丁($37) 吉列石斑多士($22) 柠檬益力多(散叫$19) (本身想试佢个炸猪扒薯条但无哂猪扒)益力多等左5分钟左右就黎左 试一试 几好饮 柠檬味同益力多几夹(不过冰溶左之后味道好淡 叫少冰会较好)味道:4/5再等多5分钟 吉列石斑多士到 热辣辣 岩岩整起 多士用左薄面包 块鱼都几大块 有大半块面包咁大面包同鱼都炸到金黄 一切就开 点少少沙律酱 正 鱼味就不奢求太多 呢个价钱算系几好味道:4/5再之后等左成15分钟都未见公司炒丁 有啲担心漏左单 催一催单 但见厨房同水吧好忙 得两/三个人 唯有再等下啦睇睇下餐牌 见到有个叫扒芝士火腿($22) 唔知系咩黎 即管点黎试下!再点左个奶茶红豆冰($22)(餐牌上只写左红豆冰 问老板娘先知原来有 仲有咖啡味添)等左5分钟 扒芝士火腿到 原来系芝腿治再两边烤到金黄色 面包如果可以厚少少会更好食 因为而家用薄 烤完扁左 …有少少太薄既感觉 味

黎呢度其中一个原因系见之前网上有人介绍 想试下系咪真系咁正

(不过冰溶左之后味道好淡 叫少冰会较好)
味道:4/5

再等多5分钟 吉列石斑多士到 热辣辣 岩岩整起
多士用左薄面包 块鱼都几大块 有大半块面包咁大
面包同鱼都炸到金黄 一切就开 点少少沙律酱 正
鱼味就不奢求太多 呢个价钱算系几好
味道:4/5

等左5分钟 扒芝士火腿到 原来系芝腿治再两边烤到金黄色 面包如果可以厚少少会更好食 因为而家用薄 烤完扁左 …有少少太薄既感觉 味道一般 没有太大惊喜
味道:3/5

食食下公司炒丁终于到 都几多料 有肠仔午餐肉牛肉火腿芽菜 味道适中 喜欢食浓味啲/辣既朋友可以加啲辣酱
味道:3.5/5

饮埋个奶茶红豆冰 奶茶唔太甜 但红豆有啲好硬有啲又好稔 唔太均匀
味道:3/5

总括而言 食物不错 上菜有点慢而且啲单有啲混乱 但人多所以都体谅
有小店人情味
2017-02-19