2023-10-17
📍Kaku(土瓜湾)@kaku_hk超高Cp值既fusion菜😍 餐厅用前米之莲法国厨师团队主理,所有菜式都系独特,味道相当岀色~店内设有吧枱,系其中一个打卡位~灯光好柔和,仲会播慢既英文歌,令整个气氛都好舒服😌🔸大阪烧意大利饭Max左日式加意大利既fusion 菜,好有特色,一啖大版烧一啖意大利饭,口感好柔软,仲有木鱼碎系度跳舞💃睇得又食得。感觉出来料理很细腻很注重细节~🔸照烧白鳕鱼鱼肉厚身煎得嫩滑,鱼皮烧到好似薯片咁脆卜卜💕再另外用秘制了烧汁配鳕鱼,食落有少许辣椒味,摆盘别致,似日法Fusion Fine ding 既 main course!🔸香茅柑橘柠檬油甘鱼刺身第一样黎既系呢个前菜油甘鱼刺身,真系好钟意呢个啊,油甘鱼加柠檬汁好清新,成个感觉好Flash,油甘鱼嘅油脂味好重,feel到超级高质新鲜。两杯饮品都冇另外加糖,纯正天然糖,甜度刚好~🔸玫瑰气泡蝶豆花茶(本人比较钟意,蝶豆花比较清新,饮落好舒服)🔸梨青柠气泡玉桂茶(清甜嘅雪梨味道,令整杯玉桂茶增添层次感)
灯光好柔和,仲会播慢既英文歌,令整个气氛都好舒服😌
🔸大阪烧意大利饭
🔸照烧白鳕鱼
🔸香茅柑橘柠檬油甘鱼刺身
两杯饮品都冇另外加糖,纯正天然糖,甜度刚好~