星期五晚收工渣个车去黄埔食饭,用黄埔新天地泊车优惠食够$200 有2个钟免费泊车。本身想食好耐无食的时新但系原来佢地收7:30 🥲 唯有转场去睇下附近有咩食。都已经好肚饿见到附近有间靓靓仔仔西餐厅,就入去try try。今次叫咗: 南非生蚝 - $30/pc生蚝好新鲜同鲜甜,个汁都唔错,推荐!莎乐美水牛芝士pizza - $128饼底系好薄好脆果只,芝士份量都几够,唔错唔错鹅肝蟹肉意粉 - $168鹅肝好香,唔会觉得好肥腻,不过不失,不过呢个价钱感觉贵咗少少炸蟹饼 - $58一嚟到个份量有d 吓亲,真系几细旧下,不过食落全部都系蟹肉,重质不重量,个汁几清新Kirin 生啤 - HH$58 HH 价钱几抵饮,如果可以再冻d 就好值得一提系去果日现场有钢琴表演,系之前在台湾出show 的钢琴,作曲家,可以揾佢点歌~ 老细都好亲切会问你野食点样,最后仲送咗2份 movenpick 雪糕 😆

今次叫咗:

南非生蚝 - $30/pc
生蚝好新鲜同鲜甜,个汁都唔错,推荐!

莎乐美水牛芝士pizza - $128
饼底系好薄好脆果只,芝士份量都几够,唔错唔错

鹅肝蟹肉意粉 - $168

炸蟹饼 - $58

Kirin 生啤 - HH$58
HH 价钱几抵饮,如果可以再冻d 就好

• 南非生蚝