2022-10-08
星期六收工谂住约fd做gym然后tea,点知有人冇扫安心搞到成间physical封铺,唯有碌阵街就去食野,weekend旺角真系好多人,所以行左去旺角东过埋火车桥,真系少人好多又平,见到依间楼上酒吧摆左个menu喺楼下,都系58/68左右搞得掂,一于上楼试试佢,点知入座要做快测,好在餐厅like FB就有快测提供埋。日日带饭唔系鸡就鱼,放假都俾我抖抖气,拣返个$68蚊樱花虾大虾炒意粉,要加10蚊先有汤有包,咁我就梗系冇加啦。等上菜嘅时候就扔住铺701等啦,一铺都未扔完就已经到,俾fd吊打埋镖就收场食野。老老豆豆,碟意粉真系比想像中大好多同足料好多,去Pina 1920成2旧几水先得几啖,依度一碟等于2碟嘅size,有成堆樱花虾,离远都闻到好香,肯定有烘过先洒上去,"大虾"老实就唔算大又唔系靓野,都系雪藏货色,但胜在都有5,6只,大慨有我只食指粗幼,意粉炒得几干身惹味,亦有少少菇片作配料。+$2将餐饮转做苹果汁,依个就系成餐最唔抵嘅地方,因为D冰真系沟稀左D汁,下次都系老老实实咁饮杯柠茶柠水算。总结:一定会返食,尤其食餐饭仲可以扔埋镖,本身已经好抵食,旺角区揾间少人D嘅餐厅都难,难得依度
总结:
一定会返食,尤其食餐饭仲可以扔埋镖,本身已经好抵食,旺角区揾间少人D嘅餐厅都难,难得依度唔贵又少人又有得扔镖,仲要D野真系足晒料,仲要冇加一,真心夸张。