Three on Canton

餐厅: Three on Canton
资讯:

我屋企老板生日,原本book咗上次果间buffet,但因为佢地冇生蚝,老板又指定要食生蚝、龙虾,咁就转咗呢间食,之前食过几次lunch,都ok,今次就试dinner。一句讲晒,「正常buffet」,冇惊吓,都冇惊喜!系唔太抵食啫!buffet六点半开始食,你book几点就几点开始,根据咁多年食buffet经验,呢种不分时段的,就梗系越早入去越好啦!生蚝:有浓浓咸味(希望系海水味啦,我唔识分呀!),但系好瘦,有几只好似得个皮咁⋯不过有三款,过得去啦!但食到8:00左右,得番一款蚝供应!龙虾:都系好瘦,大部分都冇膏,有啲个身仲细过大虾。只有第一轮系正常啲⋯有啲失望火腿:巴马火腿包住哈蜜瓜,焗你食一大旧野⋯羊架:好膻!最唔掂系唔热!算啦!汤:有忌廉南瓜汤(冇试)、花胶鸡汤(ok)、冬阴公汤(好辣)、炖唔知咩鳄鱼汤(唔敢试)!片皮鸭:正常鹅肝多士:块多士可以净系吸油,唔洗放入口。一样都系唔热,就算即刻煎起嘅都唔热!黑松露巴马臣芝士意大利粉:值得一试甜品:临近圣诞,甜品区非常精美!不得不提呢间啲甜品超健康!唔甜!我拎咗几款,都唔甜,直头冇乜味!好想知佢地系用咩糖整甜品!心太软:好食,仲可以加M字
生蚝

波士顿龙虾

火腿:巴马火腿包住哈蜜瓜,焗你食一大旧野⋯
巴马火腿

羊架:好膻!最唔掂系唔热!算啦!
烤肉

片皮鸭:正常
鹅肝多士

黑松露巴马臣芝士意大利粉:值得一试
黑松露巴马臣芝士意大利粉

甜品区
朱古力喷泉
燕窝奶冻

心太软:好食,仲可以加M字头雪糕,一齐食,一流!
其他野我就冇乜兴趣,尤其系个汤粉面区,鱼旦蟹柳肠仔⋯我做乜要比几百蚊响酒店食?!
汤粉面
汤粉面啲𩠌

仲有一点就系整洁比较差,客人跌咗食物响枱,系冇人执㗎,仲要啲waiter 见到都唔系好理,可能佢唔系果区就唔理挂!
厕所,好多个水龙头都有啲纸巾碎,又有好多个都冇洗手液同抺手纸⋯又冇吹手嘅风机⋯想点!真系商场洗手间都不如!
老老实实,短期内都唔会黎多次,之前lunch质素都唔系咁,唔挂得啲人话越黎越差!

芝士喷泉
2018-12-12