2019-09-13 3860 浏览
好耐无食生蚝啦!终于约埋个fd嚟太子呢间Amour Corner,生蚝套餐都只系$126(6只),唔系平时住食个啲细细只㗎!食生蚝当然未够饱,所以我哋仲嗌多个二人餐食!#精选生蚝(六只) $126有Namibia、Galiano Bay同Ireland Newry Bay三款生蚝可以拣,一次过嗌晒三款,就可以试晒!个人偏好嚟自加拿大嘅Galiano Bay,蚝味偏甜,唔会太咸。经典二人晚餐 $328#巴马火腿蜜瓜#迷你芝士拼盘拣两个前菜~唔限食一款啱晒猪太郎呢啲心大心细嘅人,仲会跟返份简单嘅沙律菜,平时好少食芝士拼盘,跟埋梳打饼嚟食,咸咸哋又易几口。蜜瓜配ham都好常见就唔特别讲啦!不过件蜜瓜都几大件㗎! #黑松露菌意大利饭识猪太郎嘅朋友都知猪太郎有几钟意食意大利饭,今次一样有嗌嚟食!黑松露香味好出,意大利饭应该有再落高汤炖煮,食落好creamy,加上份量都好多㗎。#香草煎封羊架有饭食当然仲有肉,前排食西餐拣咗牛,今餐就拣返羊肉嚟食啦!7成熟上到枱都唔会太干,肉质软腍,羊味唔太骚,羊存啖啖肉,食得好滋味呀!最后仲会今日嘅跟餐甜品—奶冻。

#精选生蚝(六只) $126
精选生蚝(六只)

经典二人晚餐 $328
#巴马火腿蜜瓜
#迷你芝士拼盘
巴马火腿蜜瓜 & 迷你芝士拼盘

拣两个前菜~唔限食一款啱晒猪太郎呢啲心大心细嘅人
,仲会跟返份简单嘅沙律菜,
二人餐沙律菜

#黑松露菌意大利饭
黑松露菌意大利饭

#香草煎封羊架
香草煎封羊架

最后仲会今日嘅跟餐甜品—奶冻。
二人餐甜品
2019-09-09
精选生蚝(六只)
巴马火腿蜜瓜 & 迷你芝士拼盘
二人餐沙律菜