2019-05-21 780 浏览
本身系长沙湾行紧街,行下行下有d肚饿🐽,想食d港式小菜,行过见到衣间冰室几靓,仲要写住系皇室食架㖞,就入去试下佢有无皇室既水准入到去坐低,非常之干净企理(因为本人十分害怕污漕既茶餐厅,食野都唔开胃~)系衣度食野完全唔洗担心卫生问题,先俾一个赞俾d餐牌大家睇下先~写住叫碟小菜跟餐有野饮、有汤、有饭,都只系要$60多d系翠华单点一个小菜都要$70以上。正如餐牌所写,一个字《抵》第一样里既系是日老火汤超级超级鲜甜平时要番工,番到夜晚9点,所以基本上好少饮到汤,仲要系高质老火汤,好感动丫唔洗多讲,都可以见到佢有几真材实料静系为左个汤,我就已经想再里食过。如果我住系长沙湾,一定日日落里饮啖汤,补下身第二样朱古力差唔多饮完碗汤,杯朱古力就里啦佢一里既时候,我surprise左一下,无谂过咁平既价钱叫一杯朱古力,会有咁多cream系上面架Cream + 朱古力 衣个组合真系无得输饮落去𠮶下,一如我所料,真系几好味不过饮完衣一杯,细胃王既我表示已经饱饱地~主菜终于里啦,酱爆茄子脆鱼柳煲一煲热辣辣既鱼香茄子,烟一直系度向上升,一定系岩岩煮起,唔系大家乐𠮶d左夹右夹就一碟。本身真系饱饱地,但系咁香喷喷之

入到去坐低,非常之干净企理

俾d餐牌大家睇下先
~

写住叫碟小菜跟餐有野饮、有汤、有饭,都只系要$60多d

第一样里既系是日老火汤

老火汤

超级超级鲜甜

唔洗多讲,都可以见到佢有几真材实料

第二样朱古力
朱古力

差唔多饮完碗汤,杯朱古力就里啦
Cream + 朱古力 衣个组合真系无得输
饮落去𠮶下,一如我所料,真系几好味
不过饮完衣一杯,细胃王既我表示已经饱饱地~

主菜终于里啦,酱爆茄子脆鱼柳煲
酱爆茄子脆鱼柳煲

一煲热辣辣既鱼香茄子
,烟一直系度向上升,一定系岩岩煮起,唔系大家乐𠮶d左夹右夹就一碟。本身真系饱饱地,但系咁香喷喷之下,我就决定同衣煲决一死战
果然无令我失望,鱼肉同茄子都十分之入味,加上爆香左既香葱,半块鱼拌一口饭,过左阵就食得七七八八lu
如果食量好大既男士里到衣到食饭,相信都一定可以满足得到。

顺带一提,衣度既职员服务态度好好
,对客人都好热情同friendly,食物、价钱、卫生各项都对得住衣个金漆招牌,如果有机会一定再去食

老火汤
朱古力