招聘中
薪金面议
24天前
位于西湾河嘅「南岛」星马泰餐厅,为食客带来一个别具特色嘅味蕾之旅。我地喺下午茶时段黎,点左「星洲肉骨茶配油饭油条」。浓郁醇厚嘅肉骨茶汤底, 茶汤好滋补,唔会过重药材味,肉质亦软淋,吸哂啲汤汁好惹味!配合软糯香甜嘅油饭以及酥脆可口嘅油条,每一个元素都恰到好处,百吃不厌。而「招牌海南鸡饭」亦相当出色,鸡肉嫩滑多汁,加上清新爽口嘅酱汁,吃落十分开胃。最后必试嘅「椰香咖央多士配半熟蛋」,可谓集星马特色于一身。香浓似丝嘅椰浆,配合酥脆松软嘅多士,再配上半熟蛋,实在是一道绝妙无伦嘅异国美食。每一口都带来丰富复杂嘅味觉体验,彷佛置身于东南亚街头小贩间。总括而言,「南岛」不但环境卫生明亮,食物质素亦优质,推介可以黎试一试呢!

• 星洲肉骨茶
  • 招牌海南鸡饭