2021-02-05
住喺天水围嘅我,见到<井茶>开咗几年,但我一次都未帮衬过!今日约会朋友,咁啱我哋都决定入去品尝吓先!我哋两个都同样叫咗个特浓蕃茄汤系列,我𠮶个就跟原条吉列鱼柳,朋友𠮶个就跟恶魔鸡髀!🐟原条吉列鱼柳.蕃茄浓汤通粉原条吉列鱼柳size真系有手掌咁长,切开尚算脆,但唔热,有啲冻咗!蕃茄浓汤通粉颜色较为鲜红,入面仲有好多蕃茄蓉同薯仔粒,真系用料十足!蕃茄汤入口酸咗啲,但我接受到!薯仔粒口感都几粉,唔错!我最欣赏北海道3.6牛乳炒滑蛋真系好滑,仲有牛油多士属于厚切,而且牛油搽得够多,够滋味😋🍗恶魔鸡髀.蕃茄浓汤通粉恶魔鸡髀炸到金黄色,表面洒咗啲七味粉,切开好脆,味道够惹味😋而且无油溢味同膻味,食落都几邪恶😝由于我哋坐张细枱,枱嘅面积紧紧够我哋放嘢食,期间店员好细心,帮我哋拎走餐具筒同纸巾盒放喺另一张小童櫈上,方便我哋进食!虽然食物整体上系属于OK,但服务态度好好,我好欣赏!希望keep呢份细心😍
🐟原条吉列鱼柳.蕃茄浓汤通粉
🍗恶魔鸡髀.蕃茄浓汤通粉