2015-02-23 250 浏览
个日整系带$100既我同我个朋友去左屯门玩,之后肚饿得滞就去左个面包店买面包,买左个芝士烟肉面包,好食都震😚然后觉得屯门啲野食应该几好质素。因为仍然肚饿,于是去食正餐,咁面包店格离就系呢间面店嘞。不过一开始无谂住食呢间,但我个朋友不断话想试下,所以就唯有应佢要求啰。见到门口个菜牌啲拉面好似好正咁,觉得,嗯~应该几正。入到去,店员问我地几位,然后见得得我地两个人,就比我地坐边边角落靠墙位,张枱细细地,前后一个位咁啰,我坐既后方系一条走廊,啲店员会系入边拿杯碟,或者放污糟既碗碟入去。当时其实仲有其他位,不过可能觉得我地人少,再加上两个细路女、年纪唔大,应该唔会投数,所以就安排我地坐呢种位。我个朋友一开始唔多钟意,讲笑咁抱怨,不过个时谂食物好味咪得啰,就由佢嘞。点知好兴奋咁打开份菜单既时候,个心当堂dum左声,一份拉面竟然要$70几(无记错既话),个时整系带左$100而且仲要食左$9几既我,真系成个人落地狱。可能会有人话食拉面就系咁贵架啦,不过对小家性格既我黎讲唔值啰。原本,谂住走人架,不过当我地想企起身个刻,有个店员递左两杯热水比我地,好有善咁问想食乜,仲要有经理介绍店里面有咩拉面好食,仲

点知好兴奋咁打开份菜单既时候,个心当堂dum左声,一份拉面竟然要$70几(无记错既话),个时整系带左$100而且仲要食左$9几既我,真系成个人落地狱。可能会有人话食拉面就系咁贵架啦,不过对小家性格既我黎讲唔值啰。原本,谂住走人架,不过当我地想企起身个刻,有个店员递左两杯热水比我地,好有善咁问想食乜,仲要有经理介绍店里面有咩拉面好食,仲特登指住七十几蚊既拉面话呢个唔错。我同我个朋友对望左一眼,人地经理都出动埋,唯有系咁啦,就食个经理指个份拉面。

不得不赞既系,上枱既拉面同菜单上面既拉面卖一样,而且摆得几靓。不过食落去就见仁见智啦,事关一开始食都ok既,有叉烧、大大份咁,仲有只蛋都唔错,但食得耐,发觉啲面愈食愈苦,而且食得多会好腻,仲要啲面好似食极都食唔哂咁😪后尾真系腻都吞唔落,就无再食,走去买单。

我个朋友走左去买单,点知返到黎,无钱找比我,原来要加服务费,个时真系劲嬲,嬲自己点解唔睇清楚先食,好似上左贼船咁,唉。

不过总括黎讲,服务唔错,环境几好,但啲食物就⋯😬