2020-03-08
同事介绍放工去荃湾食优质放题,$208 两小时任食任饮日式火锅放题,店内地方很大,分开了几个不同的食材区,食物款式多箩箩!这里支持环保,扫描QR code,点选喜爱的食物,然后自助落单,店员很快便会送上食物,没有漏单的情况。黑蒜汤底点选了比较特别的黑蒜汤底 ,鲜味浓郁,配搭肉类更加惹味。餐前小食我见到我最钟意嘅香炸鱼皮,酥脆可口。日式冷盘八爪鱼仔、中华沙律,酸酸甜甜,开胃美味。炸薯格啱晒大人小朋友,仲有炸鸡粒炸麦乐鸡,香脆可口。另外有多款唔同嘅寿司同埋沙律都唔可以错过。鳗鱼寿司同埋黑松露虾寿司新鲜弹牙,冇腥味。刺身差啲睇漏眼原来有高级刺身,牡丹虾、三文鱼、希灵鱼刺身,全部新鲜甜美冇醒未,入口嫩滑弹牙,有胃口食多两碟真系有赚啊!天妇罗料理皮够薄炸得香脆,大虾天妇罗弹牙有肉汁,喜欢吃素的又有南瓜天妇罗、茄子,沾上酱汁更加好味呀!肉类特级牛板楗,脂肪分布平均,雪花漂亮,入口柔软嫩滑,牛肉味浓郁。特级牛肩胛肉眼,肉质美味又有弹性,我钟意食牛肉日式火锅伴麻酱,令牛肉味道更加突出。美国谷饲肥牛,肉色红嫩,油脂香味充斥口腔,是不断encore之选。如果唔食牛嘅话,我都推介一定要食西班牙梅头猪肉,比一
黑蒜汤底
点选了比较特别的黑蒜汤底 ,鲜味浓郁,配搭肉类更加惹味。
餐前小食
刺身
天妇罗料理
肉类
如果唔食牛嘅话,我都推介一定要食西班牙梅头猪肉,比一般猪肉更加甜美。
海鲜
有蚝肉同埋水鱿鱼,加埋汤底变得更加鲜甜, 蚝肉入口 creamy 多汁。
饺子丸类
自选丸类款式好特别,并不是普通款式,煲汤小笼包,要小心烫口,肉鲜爆汁的口感。榴梿水晶丸,一咬开果然系榴梿味超标!鱼皮饺、粟米饺子大大粒够鲜味。芋香鸳鸯薯,紫色黄色已经够晒靓,入口Q弹,而且甜甜地好似甜品芋圆一样好味道。火锅麻薯,味道咸中带甜,出边好少食得到呢个麻薯火锅料,推介要试吓!
自助甜品
有我最钟意食嘅软雪糕,有蜜糖牛奶味又有乳酪味,鸳鸯口味满足不同需要。仲有多款雪糕球,朱古力、芒果、薄荷三色为今晚放题画上完美句号。