2021-08-08
想同朋友饮下嘢食少少野倾下计,除咗去cafe之外,居酒屋🏮都系一个唔错嘅选择~一行入渔正居酒屋即刻有置身于日式居酒屋嘅感觉,除咗墙上有日式poster做装饰,其中有啲卡位仲系需要除鞋先可以入去🪑前菜系大根千丝,真系非常特别,以为会系酸嘅,点知原来系咸食。当中混入蒟蒻丝,口感好丰富。缟鲹系鲹鱼中最高级肥美嘅一种‼️而缟鲹日本池鱼薄切刺身肉质爽口并带有油脂嘅甘香,味道鲜甜。沾上柚子汁后感觉清新而不油腻。而家做紧新开业优惠,半价就食到啦😍日之雪花石蚝🦪都系做紧优惠 ($18/只),蚝味都几香浓,认真抵食🤩墨作萤光鱿鱼🦑都几大只,有非常浓郁嘅海产鲜味,肉质爽口弹牙。日式炸鸡🍗粉浆唔会过厚,外皮炸得松脆。点埋蛋黄酱食就更加好味😋其实我系唔食苦瓜嘅,不过朋友话冲绳苦瓜好好味,所以就试吓‼️点知系真架㖞😆冲绳苦瓜炒豚肉除咗苦瓜同豚肉之外仲同埋滑蛋一齐炒,薄薄切五花腩爽口而苦瓜好甘香。稻庭乌冬爽口弹牙,再吸收埋鲣鱼汤底嘅味道,正~喺居酒屋又点可以唔叫串烧🍢鸡皮烧到脆卜卜、鸡肾好爽脆、鸡肝味道浓郁、牛舌肉质软腍。食咗咁多嘢,饮返杯清新香甜嘅梨汁🍐真系清新又解渴。
稻庭乌冬爽口弹牙,再吸收埋鲣鱼汤底嘅味道,正~
食咗咁多嘢,饮返杯清新香甜嘅梨汁🍐真系清新又解渴。