朋友生日拣咗IFC呢间西班牙餐厅,完全没有心理准备嘅情况下book咗,发现原来系一间高级餐厅。7:30到场室内已经差不多坐满,好彩有book位。两个人叫咗几五六样嘢,叫多啲Tapas, 细细碟可以试多啲嘢。Starter: ~ La Anchoa Boqueron鬼佬咸鱼,好唔好食见仁见智~ Avocado Lobster餐厅推介之一,影相效果一流。口味清新,食落都似食紧寿司嘅感觉。~ Uni Pancetta虽然有日本海胆,但当然唔可以同日本餐厅相比,成个presentation靓嘅,海胆下面有好似薯蓉嘅口感夹喺中间,加上名贵黑鱼籽,最底层就系有块多士。~ Cod FrittersTapas 都系细细件,食到有薯蓉,味道似食紧薯波波,味道都唔错。~ Wagyu Bikini和牛三文治,中间牛肉似系慢煮牛肉多啲,就感觉唔到成日式和牛嘅𠮶种油香,但味道都好味嘅。~ Calamari Refrito焗鱿鱼中间酿左啲咸香嘅馅料,有成只鱿鱼,切开五六件份量都几大。~ Virgin Mojito ~ Divine Light饮品正正常常,高级餐厅价钱当然差不多$100一杯~ Creamy Che
7:30到场室内已经差不多坐满,好彩有book位。

Starter:
~ La Anchoa Boqueron
鬼佬咸鱼,好唔好食见仁见智
La  Anchoa  Boqueron

~ Virgin Mojito
~ Divine Light
饮品正正常常,高级餐厅价钱当然差不多$100一杯

~ Creamy Cheesecake
朋友生日,所以订位时已讲咗庆祝,上堂时候员工就准备咗手揸烟火,影相效果一流
Creamy  Cheesecake

~ Churros
上枱时候热辣辣,摆明新鲜做嘅,推介推介

总括嚟讲服务一流,订枱时可以订室内或者系露台,露台位可以睇维港景色,我哋今次选择坐室内因为呢几日落雨。

价钱方面就比较高,但餐厅地区位于中环IFC所以性价比未必最高。
2024-04-29
庆祝纪念