今次系第二次帮衬,因为服务员大多讲英文,环境有格调嘅酒吧西餐厅,加上落地玻璃,连埋Happy Hour 3-6pm有饮品食物半价!Beetroot and Parma Ham $148头盆计,份量可接受,但真系好好味,厨师系知道佢地嘅味道真系好夹,红菜头冇草青味,反而好清新,加上巴马火腿嘅咸香同蓝芝士果种臭,入口居然相互配衬而且摆碟一流Baked Camembert $178冇谂过芝士原个上,而且热住食!金文毕系几咸,但系连埋多士食又有一番风味,再配上白酒Chablis,即时变甜Chateau Costis $250有啲后悔,因为半价嘅话真系拣枝贵啲嘅饮,呢枝香气一般,味道都系一般Bordeaux酒嘅味道,有啲Tannic,Air左一个钟都唔算改善太多Le Confit De Canard $158薯茸滑溜,鸭腿因为啲蘑菇烧汁而唔干,肉质就始终因为佢系长时间油浸而比较老,不过手工菜黎计系值得试试Australia M3+ Waygu Beef Ribeye 300g $308最后系澳洲和牛肉眼,叫左Medium-Well,不过上枱under左少少接近Medium,其实系我想要,因为女

Beetroot and Parma Ham $148
而且摆碟一流

Baked Camembert $178

Chateau Costis $250

Le Confit De Canard $158

最后系澳洲和牛肉眼,叫左Medium-Well,不过上枱under左少少接近Medium,其实系我想要,因为女友唔食生

肉质几滑,估唔到M3+已经有呢个程度,而且厨师用猛火烧脆左外层
酱汁方面有Bearnaise同黑椒汁,Bearnaise我唔太好,黑椒汁系正,我嫌佢唔够黑椒唔够辣,不过又无谓重味盖过件牛扒啦!整体系完美

我地由4点食到6点,时间过得好快,店员冇赶我地走,只系礼貌地提一提,而一入座都有简单讲返Happy Hour 嘅半价系食物同饮品都有,好服务
2022-02-15
用餐优惠