2018-12-17
有鸡又有鱼!传统英式炸鱼薯条🍟烤鸡🍗 【Fish & Chick】西环高街登陆‼️‼️其实佢有间分店系坚尼地城海边嘅,吾知去过几多次😛今次高街分店新开,几吾得闲都要揾时间嚟,高质素而且价钱合理嘅餐厅吾易揾🤩明明知道炸鱼薯条🍟系邪恶之选,但总系会有条瘾想食😅然后同时又有条烤鸡瘾要止,唯有放任自己~😈净系炸鱼佢都有9款鱼👍🏻吾同口感随你选择,当日店员都有比意见我哋🤩烤鸡系必食,店门前仲有两只公鸡装饰好可爱😸选择二人餐($298起),一次过搞掂前菜、主菜同餐饮甜品!✌🏻头盘:烟三文鱼沙律🥗烟三文鱼真系好香烟薰味,配蜜糖刁草汁后,带少少酸,好开胃!沙律菜亦爽口新鲜~每块烟三文鱼都大大块,一啲都吾姑寒😆餐汤🍲:粟米忌廉汤同出面有好大分别,你吾会觉得系开罐头比你,真系足料!绵绵嘅口感我就好中意🙂主菜:传统英式炸鱼薯条🐟🍟拣咗纽西兰蓝鳕鱼,口感幼嫩无雪味!炸鱼食过好多,但炸得出色又吾溜嘅就系数埋手指😛首先个皮好脆,咬落又吾油,同块鱼柳夹住一齐食好好味,就算吾点酱都好正喇~仲有个薯条大大条,新鲜嘅薯仔味好浓厚😍虽然好邪恶,但系都会忍唔住口食好多🤣半只烤鸡配薯蓉🍗烤鸡系必点呀👍🏻真系好惹味,啲皮又系脆爆,呈
头盘:烟三文鱼沙律🥗
餐汤🍲:粟米忌廉汤
主菜:
传统英式炸鱼薯条🐟🍟
半只烤鸡配薯蓉🍗
烤鸡系必点呀👍🏻真系好惹味,啲皮又系脆爆,呈现金黄色,肉好嫩滑,就算系鸡胸都唔觉得好鞋,半只吾多,两个人都会争食🤩配埋热辣辣嘅薯蓉就够晒满足~
橄榄油炒香蒜片辣椒意粉🍝
食埋意粉就好完美,意粉有少少辣去刺激味觉,蒜香味好出,炒意粉比较干身,所以唔会好多汁,偏向爽口!
仲有士多啤梨柠檬特饮同柠檬梳打🍹🍹
嘢饮一样好正😖两杯都有柠檬嘅成份,但系士多啤梨果杯真系不得了!士多啤梨味唔会好假,配埋梳打一齐饮,仲有少少薄荷叶喺上边,凉凉地喉,两杯都酸酸甜甜,醒神呀!
本来都唔谂住食甜品但系一场嚟到,又好似争紧啲🤔都系叫埋!柠檬罂粟籽蛋糕🍰焗得好开,入口即溶,柠檬皮加咗系蜜糖入面整成酱,再淋上蛋糕,够有心思👍🏻份量唔会好大,啱晒食完所有野之后再食👻
经过西环高街吾好错过喇~