2022-04-25
上次试左呢间💛良心汉堡店的生酮汉堡之后,一直念念不忘。佢嘅好玩之处真系好似佢个店名咁样,你想食乜嘢就砌乜嘢落去,加钱咋嘛🤣🤣.加上同事极力推介佢个包面好好味,所以今日我就点左一个招牌芝士猪肉汉堡,加蛋,加焦糖洋葱,加BBQ酱😜.lunch热辣辣食,真系不得了,佢个包唔似一般入货𠮶啲包,非常之松软烟靭,唔会系空气但系亦都唔会好扎实,同埋烘得啱啱好,总之一啖咬落去你会觉得有种幸福感唔知点解🥹🥹🥹🥹.当然佢个包好食应记一功,但系佢啲料都好正㗎,上次讲过佢嘅汉堡扒系猪肉整嘅冇牛肉,我觉得猪肉汉堡可以整到咁嫩同咁香口好犀利,佢调味都做得唔错,黑椒味都几重,好Juice唔似食一般猪肉或肉饼有时有种猪苏味😋.另外好多人话必点嘅系佢嘅焦糖洋葱🧅我就算要加$12 我都要一试究竟!佢用焦糖煮溶咗啲洋葱,入口好香甜都几特别㗎,不过我略嫌啲洋葱少咗啲,如果多啲应该仲正😋.另外加蛋都系一个唔会后悔嘅选择,可能我钟意食蛋嘅关系,加煎蛋简直系令成个汉堡再升级😋加埋BBQ酱成个汉堡味道好Rich ,佢嘅材料咁样砌得来又好有层次,食嘅时候仲好温暖所以真系好好食啊啊啊啊!!😍我真系要食神𠮶阵时嘅家燕姐上身!😍😍. 太好食
太好食,我应该5分钟唔使就食晒😅食完之后好空虚,认真起上嚟我估我可以食五六个😝😝😝