2022-06-27 225 浏览
铜锣湾太多好嘢食,眼花撩乱!有日见客之后赶住食饭,这间小店出奇的令我留下深刻印象!🤩午市套餐$100左右,卖相摆盘好有心思!铜锣湾价钱来讲性价比劲高!年轻服务员细心嘅服务亦加咗唔少分❤️绝对系返工食lunch好选择!🔸三文鱼牛油果寿司 $28造型好可爱忍唔住叫一粒试吓,造型同传统寿司一样,整成圆滚滚的小饭团造型,里面包着爆馅牛油果🥑,牛油果和三文鱼口味超夹的🔸面豉汤和沙律面豉汤超浓郁,亦都好大碗。再配上中华沙律🔸烧汁银鳕鱼便当 店员攞咗个木制爱心便当过嚟,一打开是厚切的银鳕鱼扒,色泽新鲜。另一边是色彩绚烂食沙律!咁靓即刻好有胃口!鱼皮煎得好香,银鳕鱼扒肉厚,肉质滑溜加上充分吸收烧汁,伴着热辣辣珍珠米好一流,成日有人话食鱼唔饱😂相对这份好有饱腹感。沙律菜和木耳配上酸梅酱汁,吃着清爽,减去鱼皮的油腻感。那个薯蓉泥亦都好香滑!好有心机的便当🔸夏威夷海鲜丼饭 铺满着吞拿鱼和三文鱼粒,$100唔使都几足材料。两份鱼肉没额外调味,最初担心味道好寡,巧妙地利用牛油果的油脂和creamy口感,吊出鱼生的鲜味,加埋芥末豉油伴均一起吃,一抹清新轻盈!🔸红枣茶食完生冷嘢饮, 饮杯温暖的红枣茶暖胃! 红枣香少少

🔸三文鱼牛油果寿司 $28

🔸面豉汤和沙律
面豉汤超浓郁,亦都好大碗。再配上中华沙律

🔸烧汁银鳕鱼便当

🔸夏威夷海鲜丼饭

🔸红枣茶
食完生冷嘢饮, 饮杯温暖的红枣茶暖胃!
红枣香少少甜,看着挺养生的