2020-03-12 413 浏览
之前睇到报道话湾仔开左间娘惹餐厅,由新加坡厨师主理,仲有卖班兰味嘅咖央多士好吸引!餐厅平日收8点,好彩我喺港岛返工占尽地利,如果唔系都好难食到。店舖装修行简洁黑白风,唔讲以为系cafe添,厨房系开放式嘅,可以一边等一边望住厨师炮制打发时间。 .咖央多士:多士即叫即制,烘到金黄色上枱,香脆松化,中间夹住冰冻嘅班兰咖央酱,一冻一热滋味无比,班兰同椰子味都好出,无一般咖央咁甜腻,不枉我为佢而嚟。.娘惹浓厚叻沙:首先试下个汤底,椰子鸡汤浓稠,适合我呢啲重口味人士,粗米粉好挂汤,豆卜鸡肉同索晒汤够入味,配料仲有大虾、鱼饼、烚蛋同芫荽碎好丰富,大虾唔算好弹牙但肉质唔霉,大食嘅朋友仲可以免费加面添。
咖央多士:
咖央多士