2021-09-20 27 浏览
喺IG见到尖沙咀呢间新开嘅火锅店几吸引,今日收工就同朋友过嚟试下!一入铺已经感觉到呢间铺同一般火锅店唔同,呢到比较光猛干净,装修都几stylish,唔会好老土,而且留意到呢到系比较多卡位,坐得几舒服!餐牌如下,我同朋友拣咗$378 呢个set,想试多几款牛!头盘拣咗麻辣鸡煲 ,睇卖相都知惹味,啲鸡都好入味,麻而不辣,正!平时多数食完鸡煲就打边炉,呢到好特别,会另外提供啲鸡煲汁俾你煮下其他配料,真系第一次见!食完鸡煲转边炉,汤底拣咗胡椒猪肚锅!一上枱就闻到好香嘅白胡椒味~有好多猪肚喺入面~呢个海鲜拼盘真系不得了,劲新鲜,扇贝好爽口,鲍鱼好弹牙牛肉拼盘,一次过可以试晒咁多款牛肉,最抵赞嘅系佢每款肉上面都有个牌仔写明系咩肉,方便阵间落单可以再叫!最正系有牛胸爽食,唔系到到有架!呢到系电话落单,真系好方便!上菜快,无漏单出面配料区都好企理,款式都算多!全部都有盖盖住,相对比较卫生!除咗一般汽水,呢到仲有自己整嘅茶饮,饮下茶可以消下滞,自家制真系好有诚意!推荐呢个蜂蜜菊花露,淡淡嘅蜜糖味,同埋真系有菊花喺入面!甜品系豆腐花!啲配料系我自己装架,系咪好似喺街食𠮶啲呢?顺带一题,唔知系咪新开张嘅关系
餐牌如下,我同朋友拣咗$378 呢个set,想试多几款牛

有好多猪肚喺入面~

呢个海鲜拼盘真系不得了,劲新鲜,扇贝好爽口,鲍鱼好弹牙

呢到系电话落单,真系好方便!上菜快,无漏单

推荐呢个蜂蜜菊花露,淡淡嘅蜜糖味,同埋真系有菊花喺入面!

甜品系豆腐花!啲配料系我自己装架,系咪好似喺街食𠮶啲呢?

顺带一题,唔知系咪新开张嘅关系,呢到嘅员工真系好殷勤,时不时过嚟收下碟、加下汤咁,好自动自觉,呢点真系好抵赞,希望佢哋一直都keep到啦!