孖宝去骨海南鸡(Tuen Mun)哩间系主打无味精嘅海南鸡舖头🐔 虽然舖头细细 但系招牌同餐牌都几抢眼👀 一于去试下佢~⌖ 去骨海南鸡饭(中)跟汤🐔🍚💰$44海南鸡都几嫩滑 鸡皮唔会有好多肥膏😙 大细适中 油饭嘅鸡油味同埋香茅味都几出😋 只系略嫌干咗少少🤏 隔离配有三色酱(姜葱油,甜豉油,泰式甜辣酱)个人觉得配甜豉油最夹 而姜葱油嘅姜就真系太过抢味😢 整体份量来讲就争咁啲 大食少少嘅朋友应该要嗌大啲嘅份量噜😌最后附送嘅汤真系超惊喜😳😳 系好浓郁嘅猪骨南瓜粟米汤🐖🎃🌽 饮落好清甜又足料 完全系住家汤嘅感觉 好有诚意 抵赞🥰☻ 回头指数:8 / 10 #Fatshit_ami #Lunchtime #屯门美食 #港式美食 #香港美食 #食好西 #去骨海南鸡 #去骨海南鸡饭 #油饭 #猪骨南瓜粟米汤 #住家汤
孖宝去骨海南鸡(Tuen Mun)

⌖ 去骨海南鸡饭(中)跟汤🐔🍚
💰$44