2022-06-06
闺·家(Sham Shui Po)主打无味精嘅茶餐厅🍛 位于深水埗西九龙中心 今次嗌左餐厅人气排行榜嘅头两位饭餐👄 仲附送埋细盅嘅自家汤款🤩 味道系点就要睇埋落去啦😙😙⌖ 香煎莲藕饼猪扒饭🐷💰$52莲藕饼好厚身大件😌 莲藕轻微爽口 几特别~ 猪扒比较普通 不过同样胜在够大件 肉质唔会过老 隔离仲配有一啲葱油同埋梅菜🧐 呢款可以话系啱晒食肉兽👹 ⌖ 家传炆猪手饭🐖💰$48⚠️原来呢款系限量供应㗎! 猪手系南乳汁底 猪手够晒入味😋 仲超级腍身 连骨都可以咬碎 非常夸张😨😨 而且猪手亦处理得几干净👍 有成四大件 果然系人气之选 够抵食!🌟⌖ 饭餐附送:老火汤(细盅)💰$0外卖当日系礼拜六 所以当日嘅汤款系木瓜、南北杏、雪耳、猪展🤔 饮落汤几清甜 一睇就知系真材实料🥄 难得有住家汤嘅感觉😭😭💯☻ 回头指数:8 / 10 (呢间仲有自家制嘅手工面🍜 之前食过都几唔错 不过要堂食先有得供应🥲)#Fatshit_ami #Lunchtime #外卖系列 #外卖推介 #深水埗美食 #港式美食 #中式美食 #香港美食 #食好西 #茶记推介 #无味精茶餐厅 #香煎莲藕饼 #莲藕饼猪扒饭 #炆猪手饭 #南乳猪
⌖ 香煎莲藕饼猪扒饭🐷
💰$52
⌖ 家传炆猪手饭🐖
💰$48
⌖ 饭餐附送:老火汤(细盅)
💰$0
☻ 回头指数:8 / 10
#Fatshit_ami #Lunchtime #外卖系列 #外卖推介 #深水埗美食 #港式美食 #中式美食 #香港美食 #食好西 #茶记推介 #无味精茶餐厅 #香煎莲藕饼 #莲藕饼猪扒饭 #炆猪手饭 #南乳猪手饭 #老火汤 #自家制老火汤 #自家制手工面