2021-12-30 180 浏览
圣诞节当日去左淘大揾朋友,中午行经见到有新cafe soft opening就果断去左试!一入到去个环境都几舒服,员工亦好好礼貌介绍。座位唔系特别多,不过都几有空间感,同埋都有应有嘅打卡位🤣🤣餐厅入面仲有好多盆栽,果然relate到个店名😁见到绿悠悠嘅花草,都真系比较relax!我同朋友分别叫左个benedict egg烟三文鱼多士同埋黑松露意粉~卖相已经好不错,味道亦都好ok!多士:个benedict egg火喉刚刚好,切出黎嘅蛋黄系恰到好处,流心🥰。而碟上嘅沙律菜同车厘茄都系非常新鲜,好甜!(影相影得好似冇乜光泽,但真系好甜架!!)❤️意粉:黑松露酱一啲都唔孤寒,落足!每一啖都有黑松露嘅香味,同埋好多菇,唔洗怕冇肉落口会唔饱!强推比素食者😍啲芝士都比足,中和番本身creamy意粉嘅漏~我地同时叫左杯latte同flat white, 初时觉得有啲贵,因为成$46同$40一杯,比出面较贵,但上左之后原来咁大杯😂个size大过平时cafe少少。不过后尾再经过餐厅,menu作出左少少调整,食set lunch/dinner可以半价加购咖啡~每人为起一百多啲啲,都系cafe正常价,但食物品质

黑松露意粉

我地同时叫左杯latte同flat white, 初时觉得有啲贵,因为成$46同$40一杯,比出面较贵,但上左之后原来咁大杯😂个size大过平时cafe少少。不过后尾再经过餐厅,menu作出左少少调整,食set lunch/dinner可以半价加购咖啡~每人为起一百多啲啲,都系cafe正常价,但食物品质黎讲我会觉得cp值系高的!

食紧𠮶阵见到老板都有喺度周围问吓啲客人觉得啲食物/饮品点,我地走个阵都有位哥哥问我地嘅feedback, 个感觉几好,好注重客人嘅comment去再调整食物嘅质素,一定会再黎!
唯一一样我觉得怪怪地嘅系食物定唔知野饮系自己出去拎,跟住另一样就系职员送上,有少少confused同麻烦~如果统一系either自己拎晒或职员送晒会好啲~
PS 因为系圣诞节,走𠮶阵佢地送左一人一个礼物包比我地,入面其中一份系种子黎架🌱好有诚意❤️
黑松露意粉