2020-02-25
因为肺炎既关系,好耐都冇出过门la,所以想同朋友见下面,然后系朋友既推介之一下,我地决定去一间旺角文青cafe, Little Fresh,吹水吃饭。首先,就位置方面,E间隐世cafe真系有D难揾,距离地铁站有一定距离,但系隐世都好,人会少D,吃饭都放心D。😂😂😂我地果日一共吃左5样野,包括一个餐汤(南瓜野菌汤)、一个前菜(西班牙海虾蛋饼)、两个主菜(南瓜汁烩牛油蟹肉芝麻菜意大利饭,法式甜酒西班牙杜洛克猪肉眼扒配南瓜酱),个埋一个甜品(铁板朱古力布朗尼配自家制杂莓雪芭)。餐汤方面,表现出色,香气诱人,南瓜容同牛奶既比例完美配合,十分顺口。前菜表面亦同样超晒班,金黄香口既蛋饼加上原只有弹性既西班牙海虾,令人停吾到口。主菜表现亦十分吾错,我个人就非常仲意南瓜汁烩牛油蟹肉芝麻菜意大利饭,每一担意大利饭都有住蟹膏既香味,真系又好吃又罪恶,系卡路厘既感觉。我朋友既猪肉眼扒同样都吾错,多汁,够嫩同埋够厚身,担担肉,我都忍吾住偷吃左两旧😆。不过,甜品既表现就令我有小小失望la,朱古力布朗尼搭配既雪芭有D 比较明显既冰颗,口感一般。总括黎讲,e间cafe食物质素出色,摆盘精致,值得一试。饮品表现则不过
西班牙海虾蛋饼
南瓜野菌汤
法式甜酒西班牙杜洛克猪肉眼扒配南瓜酱
南瓜汁烩牛油蟹肉芝麻菜意大利饭
不过,甜品既表现就令我有小小失望la,
朱古力布朗尼搭配既雪芭有D 比较明显既冰颗,口感一般。总括黎讲,e间cafe食物质素出色,摆盘精致,值得一试。饮品表现则不过不失,冇咩特别。
铁板朱古力布朗尼配自家制杂莓雪芭
铁板朱古力布朗尼配自家制杂莓雪芭
而cafe既装修同待应既服务态度亦冇令我地失望,装修主打文青精致路线,可以用黎打下卡,待应小哥哥既服务态度都好好😳,会不停加水,同理换餐具,亦会为我地用心介绍每一道𩠌。
整体黎讲,我认为E间cafe表现出色,值得enforce, 之后应该再会同朋友黎吃饭。