2019-12-09
是日同老豆一行二人去食车仔面,去到都几乎坐满人,不过好好彩岩岩好有位唔洗等。去到见到啲餐单,啲汤底几特别。睇完餐单,叫左麻辣汤三𩠌面 (小辣)同海南胡椒猪肚汤三𩠌面,仲叫左鸡丝粉皮 (麻辣酱)share。先讲鸡丝粉皮 (麻辣酱),麻辣酱好惹味,够哂麻,粉皮都够滑够爽,唯独鸡丝有啲扣左分,因为太干太鞋口啦!然后到果海南胡椒猪肚汤三𩠌面,虽然唔系我点,但当然要试下果汤啦,真系好足料,饮落系猪肚汤既味,唔似坊间啲车仔面甘得果普通味精汤,呢个汤底真系饮得出诚意。老豆都话啲猪手猪肠炆得好淋好入味,大赞好食。我自己就叫左麻辣汤三𩠌面 (小辣),三个𩠌分别系柱候牛腩,手打牛丸同鱼肉春卷。先讲果汤先,我本身食得辣既,但都觉得呢个小麻辣好够麻,因为出面食亲都只辣不麻,但呢个够哂麻辣,岩哂我。牛腩好入味,唔错,至于牛丸同鱼肉春卷就有啲普通啦。整体黎讲,野食质素高,汤底真系好有诚意,服务都唔错,店员反应快,下次都一定会去帮衬。
去到见到啲餐单,啲汤底几特别。