2016-11-17 1807 浏览
话说陪朋友黎佐敦睇医生,顺便系附近晚餐。朋友话之前食过呢到既汤底好特别,所以就黎试下。初初入到黎觉得佢装潢都几Lifestyle, 好似一间文青CAFE咁,环境都几舒服。餐牌有两张,一张系自选车仔面,一张一啲饭,捞面,小食饮品。我地两个女仔最后叫左一碗车仔面,一碗猪扒捞面,一碗鱼肉碗仔翅,都真系几多野。岩岩叫完,姐姐就拎左呢个水壳黎话系醋,个下个觉得呢到既碗碟都几特别。先黎野饮,呢杯叫紫贝天葵,酸酸地似山渣水几好饮。鱼肉碗仔翅,佢一拎到过黎,我LIU左一下,即刻同FD讲佢好足料。因为碗仔翅有好多鱼肉,同埋啲「翅」都几粗下,同埋佢既结真因为料多唔你因为沟左好多粉,加埋菜「蒲」,醋同胡椒,味道系正既。呢碗小麻辣既猪扒捞粗就差D喇,除左麻辣味,本身既酱汁味较淡,令到佢有啲失色。好彩猪扒都几嫩同埋本身腌得入味,所以加番分。至于车仔面呢,真系要赞下佢个汤底几特别,佢个汤底叫姜酒汤,个味有啲似加平时啊妈煲个啲鸡汤,同埋冇平时个啲车仔面汤底咁油。我地叫左墨鱼春卷,鱼肉春卷,莲藕,九菜饺子同埋萝卜,墨鱼春卷,鱼肉春卷好弹牙,莲藕爽口,萝卜几甜,系九菜饺子有点馅少,但整体黎讲都唔错。Overall黎讲,

餐牌有两张,一张系自选车仔面,一张一啲饭,捞面,小食饮品。

先黎野饮,呢杯叫紫贝天葵,酸酸地似山渣水几好饮。
鱼肉碗仔翅
猪扒捞面
车仔面
Overall黎讲,呢到野食环境都几好,同埋佢又唔系收得贵,正常车仔面价钱,所以都几抵食!
2016-11-16
鱼肉碗仔翅