2024-02-27
元宵佳节❤️同男朋友试左间好抵食嘅铜锣湾西餐,我觉得呢个价钱认真抵玩,试过某啲贵价过佢嘅餐厅都无佢咁好食咁好feel而且餐厅职员招呼好周到,不时留意我地有无咩需要,好贴心嘅系饮完杯热柠水都会帮忙refill热水,最后食左接近个几钟先食完餐饭😂真系好食好坐餐汤特登拣左2款黎试下,当日有Old Bay Sweet Corn Chowder同Minestrone 两款汤都系浓郁之余唔会太腻,面包仔睇样就知烘得又脆身又香口House Caesar Salad🥗紧接住就上左个沙律,其实我个人好少食呢种会有parmesan cheese嘅沙律,一直都觉得食完呢种沙律就会饱晒,好彩呢间嘅沙律酱汁调配得刚好,酸甜咸香开胃Steak & Egg 拣左Medium well,一上台忍唔住影多2张相~我觉得个蛋煎得好好!牛扒都系,卖相靓仔之余真系好好味,好食嘅牛扒真系净系落盐已经足够好食法式焦糖炖蛋炖蛋上嘅焦糖一上台热辣辣,炖蛋本身就系冰冻冰冻嘅,焦糖又唔会太厚太多,薄脆又唔会烧得太苦Soft Shell Crab Burger软壳蟹本身已经好大旧,面头嘅包同普通食开嘅burger唔同,个人觉得系有加奇亚籽嘅
两款汤都系浓郁之余唔会太腻,面包仔睇样就知烘得又脆身又香口
软壳蟹本身已经好大旧,面头嘅包同普通食开嘅burger唔同,个人觉得系有加奇亚籽嘅健康包,食落好香面包味道,并唔系好重牛油味;软壳蟹炸得好酥脆又唔会太油,酱汁系第一下食落唔觉得辣,有后劲嘅辣味
Brunch set好可惜无得拣呢款甜品,忍唔到口特登加多左个芝士蛋糕,忌廉芝士味非常浓厚,质感滑身,饼底又唔会hea,唔太死硬,有肚净就可以叫黎食下