2025-02-01
今日去开铜锣湾 知道有间餐厅好出名又好有特色 难得放假即刻去chill 下先餐厅环境好有特色 一入门口已经有个DJ枱 随便亦都挂满咗好多明星嘅海报 仲有经典流行音乐听 充满音乐嘅元素新英伦周打蚬汤 & 意大利杂菜汤个汤非常浓郁 开胃一流 值得一赞嘅就系店家非常有心装住餐汤嘅碟系预热好 令到个餐汤唔好咁快冻 蒜蓉多士亦都系热辣辣脆卜卜系只叫即做嘅凯撒沙律沙律上面嘅芝士碎同烟肉碎都超级多 令到个沙律充满咸香嘅味道食完仲想食多一碟呀鲍鱼海鲜拼盘 (蒜蓉牛油)主角鲍鱼非常之弹牙 配埋虾 青口 等等 再加上浓郁嘅牛油味亦都系一个好好食嘅开胃菜草饲澳洲肉眼牛扒配烤薯双蛋 & 120谷饲阿根廷安格斯肉眼牛扒主角牛扒厨师煎到外面有少少脆口 肉汁亦都非常之多 生熟嘅程度掌握得好好 系我食过最好食嘅牛扒 餐厅都会附上烧汁同埋芥末汁同埋盐 我哋可以按自己嘅喜好配上唔同嘅酱料 黑松露意大利云吞黑松露味道好香 配埋一啖一件嘅云吞 食完成个口都系好浓郁嘅黑松露味道啊法式焦糖炖蛋我哋好好彩见到厨师去整我哋嘅焦糖炖蛋火焰好大令到炖蛋嘅表皮好脆 配埋嫩滑嘅蛋 呢个甜品可以一次过满足你视觉同埋味觉嘅需求
新英伦周打蚬汤 & 意大利杂菜汤
凯撒沙律
鲍鱼海鲜拼盘 (蒜蓉牛油)
黑松露意大利云吞
法式焦糖炖蛋