2020-01-03 345 浏览
系加拿大生活时, 成日为食系街边热狗档用3蚊加元买个热狗过下口瘾, 返到黎香港就比较少见, Ikea个热狗虽然平, 但净系可以落三种sauce未免有啲平淡 一早听闻过呢间热狗专门店, 今日行过太安楼终于可以试下啦见佢几款热狗都各有特色, 研究完一轮都系决定试左佢个招牌火炙肉酱热狗, 见佢个套餐小食有我好钟意既烧菠萝, 就加左钱跟餐, 如果唔要野饮就可以要两款小食, 都几抵!因为铺头由烘热狗包, 烤香肠以至火炙芝士都系即场进行, 所以准备需时, 大概等左十五分钟先拎到外卖。拎到返屋企热狗上既芝士都仲系半融既状态, 放入口同肉酱配合得天衣无缝, 加埋充满肉汁既香肠同烘到外脆内软既包, 绝对系非常满足! 下次一定会再试埋其他味既热狗
 一早听闻过呢间热狗专门店, 今日行过太安楼终于可以试下啦

2019-12-31
  • 火炙肉酱热狗