今日出开深水埗买新惊,所以周围睇下有咩食。经过见到有间用蕃茄做主题既餐厅,好似几吸引就入佐去试😆.原来除佐面食,仲有炸物慢煮小食同自家制饮品供应。全打当然系用番茄做汤底既面之余,仲要系有啲特别嘅𩠌黎配搭😍 各有牛、猪、海鲜,令成碗面变得更加吸引人;而面底仲有四款:上海面、米线、拉面、乌冬。.犇犇有礼 (牛面颊,牛坑腩,崩沙腩 - 配上海面) $78一上面已经见到大大件既蕃茄say hi🍅 咁就梗系试下佢个汤先啦😍 好浓郁既蕃茄汤味,仲带点牛肉味。仲有一大堆牛肉 好足料好有牛既味🤤 啖啖肉之余,每个部分都好嫩唔会话好难咬😚 .鲜气逼人 (鲍鱼,大虾,麻辣墨鱼滑 - 配乌冬)$88店员大力推荐配乌冬就试下佢,配搭的确好match👍🏻 吸引我嗌依款其实系因为麻辣墨鱼滑 😚 大大粒但我觉得唔够麻😕 而鲍鱼同大虾都食落好新鲜😍.70度慢煮麻辣瑞士汁鸡翼 $28因为慢煮既关系,煮到刚刚熟所以仲有啲痴骨但依然不失佢既烟un度🙈 而一食落口几特别真系有少少麻辣味,之后个瑞士汁慢慢标出黎,又几match㖞😚 .鲜炸紫菜墨鱼丸 $24唔会话炸到好油腻或者好多炸粉,几好食👍🏻·柠檬雪梨露 $18桂圆红枣桑

犇犇有礼 (牛面颊,牛坑腩,崩沙腩 - 配上海面) $78
犇犇有礼

鲜气逼人 (鲍鱼,大虾,麻辣墨鱼滑 - 配乌冬)$88
鲜气逼人

70度慢煮麻辣瑞士汁鸡翼 $28
70度慢煮麻辣瑞士汁鸡翼。鲜炸紫菜墨鱼丸

鲜炸紫菜墨鱼丸 $24
唔会话炸到好油腻或者好多炸粉,几好食👍🏻
柠檬雪梨露 $18
桂圆红枣桑寄生茶 $18
柠檬雪梨露。桂圆红枣桑寄生茶

一饮就饮得出系自家制😍 好有诚意 饮落真系有滋补既功效 而且仲效仿咗依家好兴嘅冷泡茶 用个玻璃樽装住 仲要大大枝😙
总结,真系感觉到依间小店好有诚意经营,不论装修同服务都几好😍 每台都有湿纸巾提供仲有特别包装。而且佢啲菜式都几特别同有心思😙 仲性价比高👍🏻 价钱相当合理 蕃茄控一定要黎试下!食完晒最后仲有得加汤饮埋个汤佢😆 但因为太浓好易索水,所以推介大家简乌东会好啲😎

鲜气逼人
柠檬雪梨露。桂圆红枣桑寄生茶