2016-09-12 3529 浏览
收工同事约食饭,喺openrice揾揾下就揾到呢间餐厅,门面细细,大约可招呼24人。入座前见到佢地有个3周年优惠,只要喺facebook 公开赞好及分享食物相片,就可以免费升级cappuccino或有甜品。今天一行3人,叫了2个单人餐连沙律,美国自然猪鞍配薯蓉扒苹果 及 香煎比目鱼脆炸大虾配薯蓉烩杂菜。跟餐有汤或沙律,两个餐都要汤,因为单点了凯撒沙律。今天的汤系芋头忌廉汤,第一次饮,都几好味和特别。两个主菜的伴碟都好靓,薯蓉唔系creamy𠮶个质地,仲有少少咬口,而且几香薯仔味,都几啱我。个美国自然猪鞍配薯蓉扒苹果,好彩个猪鞍厚得嚟,又唔会好硬,不过又唔系太算好juicy,不过我都几钟意。轻轻煮过似菠萝的苹果,都几有趣,唔钟意煮过嘅生果嘅我,都叉咗两旧食,另外,垫底的紫椰菜清清地,配返个猪鞍,正。香煎比目鱼脆炸大虾配薯蓉烩杂菜,份量就好似少咗啲,不过个鱼皮香脆的,个炸虾就一般啦,烩杂菜都一般般。最后送的甜品系木糠布甸,我觉得唔够冻和唔够硬身,不过味道还可以啦。PS:虽然安排入座的情况一般,不过我钟意餐厅职员唔洗叫都自己会斟水的服务。

美式咖啡
美国自然猪鞍配薯蓉扒苹果