2011-07-19 189 浏览
永乐系一间好有诚意的茶餐厅, 虽然隔离我屋企都几远, 但有时夜晚收工, 我都会特意提早一个站落车走去帮衬佢.1. 如果两位以上, 老板/店员通常会主动叫你坐低, 有卡位时立即叫你去转台2. 呢度的蒸鱼, 蒸肉饼水准好得, 拍得住好多小菜馆7月3日的星期日, 同朋友两个人来到, 叫了一个梅菜肉饼和细鳞 (各HKD48)例水,无乜特别, 可以忽略梅菜肉饼, 超厚的肉饼, 又有肉味, 配以梅菜, 送饭一流细鳞, 一条约12两, 蒸得岩岩好, 好滑因为夜晚七点走来食饭, 其实未肚饿的, 但因为肉饼和鱼都超好味, 结果大大碗的白饭都无俾我地消灭晒了饮品 : 冻奶茶要推介, 茶和奶的份量几好, 元朗来讲, 叫有水准,招呼 : 不论系老板还是店员都好热情价格 : 非常相宜, 系街市买条鱼都可能要20蚊, 呢度蒸埋逢汤, 饭和饮品, 油菜都系 48蚊, 超值啦

2. 呢度的蒸鱼, 蒸肉饼水准好得, 拍得住好多小菜馆

例水,无乜特别, 可以忽略
梅菜肉饼, 超厚的肉饼, 又有肉味, 配以梅菜, 送饭一流
细鳞, 一条约12两, 蒸得岩岩好, 好滑

招呼 : 不论系老板还是店员都好热情