2023-09-30
见最近屋企附近新开张呢间饺子店,即刻去试吓🤤一入去装修简单,大约7-8张枱,姐姐都有礼,赞!今次第二次食,上次试咗韭菜水饺同芝士粟米水饺双拼,两只饺都好味。汤底系自家制有诚意嘅猪骨瑶柱准山汤,无味精,超正🤤🤤🤤🤤仲要每碗汤佢都会装啲瑶柱比客人,个汤底真系值回票价,希望可以keep住呢个水准!今次试紫菜水饺同埋椰菜云耳水饺,我觉得紫菜饺比较漏,唔太岩我口味,应该唔会再叫。但椰菜饺唔错,几好咬口,同埋啲𩠌好足料,只饺大大旧。可惜可能因为椰菜多水,令个皮有啲变软,可以改善👍🏻另外叫咗韭菜煎饺都唔错,值得一试,但要等15-20分钟,有时间先好试。最后真系值得一赞嘅系佢地自制嘅辣菜脯,辣度大约系10小辣,但食得出用豆豉炒过,超香同埋好惹味,又唔会太咸🤤配饺子一流希望佢地可以长做长有,咁我先可以keep住喺上水有好味饺子食
双拼水饺7只
韭菜煎饺