2019-02-18 54 浏览
今日星期六,约左妈妈去太子Cafe paradise二人世界之所以拣Cafe paradise,系因为妈妈十分喜爱食羊,而Cafe paradise 人气高,又有羊食,所以就十分安全啦Cafe非常容易前往,太子站D出口,行前2步就见到温馨既门口室内布置温馨舒服,桌子四四方方,岩哂坐系到慢慢倾计!妈妈仲话好浪漫咁wor!猪年仲有几只可爱既猪猪陪伴呢入正题先!Cafe paradise 有set dinner,非常抵食,每个set包左前菜、汤、主菜,仲有甜品添唔想跟set既话都可以单点!仲有好多吸引既特饮,跟set只系加$15,好抵食前菜沙律,好开胃!够冰冻,够麻酱!真系要比like既蘑菇汤未饮已经闻到好香既菇味,饮落仲有d蘑菇粒,好好饮!主角黎啦!妈妈见到已经心心眼!因为我太少食羊既关系,本身唔知羊膝同羊架既关系!一上菜就知道分别了!羊膝大只d,食落一d都唔腥膻,口感有d似炆羊肉既感觉,唔会话太硬,好入味👍👍配菜仲有薯蓉、我最爱既烧菠萝,同埋翠肉瓜,一个人食分量岩岩好最后仲有杯特饮!好有睇头,见到都已经够开心!芒果沙冰,唔会太过甜,味道刚好!饮完已经会好饱饱,好满足!整体黎讲,妈妈都好满

猪年仲有几只可爱既猪猪陪伴呢

唔想跟set既话都可以单点!

仲有好多吸引既特饮,跟set只系加$15,好抵食

前菜沙律

前菜沙律,好开胃!够冰冻,够麻酱!
蘑菇汤

真系要比like既蘑菇汤

未饮已经闻到好香既菇味,饮落仲有d蘑菇粒,好好饮!

主角黎啦!妈妈见到已经心心眼!
纽西兰羊膝

因为我太少食羊既关系,本身唔知羊膝同羊架既关系!
一上菜就知道分别了!

芒果沙冰

最后仲有杯特饮!
好有睇头,见到都已经够开心!
芒果沙冰,唔会太过甜,味道刚好!
饮完已经会好饱饱,好满足!

整体黎讲,妈妈都好满意!
而且全程服务非常好,好贴心,有礼貌,有问必答!下次再带老公黎啦
2019-02-16
前菜沙律