2018-10-12
朋友经openrice订座有9折同里数储,因为唔近地铁站,所以我都揾左阵先去到,去到都迟左到唔洗等入得。餐厅系简约风,铺面唔大,几张枱,唔会逼坐得舒服,因为去过有D cafe会因太细而坐得唔舒服,但呢间唔会。睇完menu,我点左经典牛肉芝士汉堡配粗薯条,要左鲜南瓜忌廉汤,餐饮方面,我加钱要左手工啤酒一支。店员好好有解释到手工啤酒餐牌上头三款系果味重D,尾两款系麦味重D,仲问我中意边样多D,先再推介我饮边只,我自己最后就拣左第四款既。首先讲手工啤先,因为我好中意试手工啤既,呢支正如店员所讲,系麦味重D既,饮落系有苦,但唔系苦得好浓烈,系淡淡啤酒既苦味会有回甘果种,非常顺口,果味相对冇甘出,中意果味朋友可以叫前问问店员意见先,我觉得以跟餐价黎讲算好抵,中意饮手工啤既人都可以试下。南瓜汤方面,南瓜味好浓,饮到仲有南瓜茸,质地好creamy,中意南瓜既朋友应该好中意。因为我平时唔食南瓜既,但我都觉得好饮。到主角经典牛肉芝士汉堡配粗薯条,茄汁系另外问店员攞既,店员会俾成支你自己要几多就落几多啦。先讲薯条,炸得够热够脆,不过再粗D应该会好食D。牛肉汉堡,果牛肉食得出系手打出品,调味岩岩好唔会过火,
到主角经典牛肉芝士汉堡配粗薯条,茄汁系另外问店员攞既,店员会俾成支你自己要几多就落几多啦。先讲薯条,炸得够热够脆,不过再粗D应该会好食D。牛肉汉堡,果牛肉食得出系手打出品,调味岩岩好唔会过火,亦到唔会煎得太老鞋口,牛果部分真系俾满分,包就普通包,芝士落得唔够多,只系得牛上面少少一片,但整体黎讲系好食既。
成个咖啡店黎讲,服务唔错,环境岩哂朋友倾下计聚会,食物质素亦高,食得出系有诚意既,价钱合理,都会想再帮衬。