2023-04-04 1625 浏览
藏身于街市之中嘅cafe附近都几多街坊支持🤩Weekday ~1点到等左20分钟左右唔算好耐但要闻住街市🙈Lunch set 有餐汤同饮品是日餐汤系蘑菇汤🍄调味偏咸同黑椒味太重😳个人偏好蘑菇唔好打得太碎但起码唔系稀(饮完好似饱左一半其实)🤣餐包就似ciabattaChicken Fricassee法式白酒忌廉烩鸡其实系我造访呢到嘅主因🤣曾经系ghent 食到一道waterzooi 惊为天人之后无喺其他地方见到过🥲但佢睇相有7成似!🤩食落果然好相似🥲🥲个汤/汁稠啲同埋带酸无ghent嘅咁充满鸡嘅精华🤣份量都好多有3块鸡扒,肉质偏嚡😟会跟饭/面包(烘牛油baguette - 个人建议系将餐汤嘅包留低,或者拣饭🙈因为toasted buttered baguette 完全承载唔到个包但本身入面仲有好好食劲甜劲淋嘅烤薯仔🤩🤩🤩同埋蔬菜Mocha ok 好饮见到隔离热饮嘅拉花好靓,有龙猫!🥰Overall 系抵食有诚意嘅平民西餐(尤其lunch set)味道就slightly above cafe avg🙈不过就凭佢令我回味返waterzooi 已经值得推荐🥲
藏身于街市之中嘅cafe

份量都好多
有3块鸡扒,肉质偏嚡😟
但本身入面仲有好好食劲甜劲淋嘅烤薯仔🤩🤩🤩同埋蔬菜

Mocha ok 好饮
见到隔离热饮嘅拉花好靓,有龙猫!🥰

不过就凭佢令我回味返waterzooi 已经值得推荐🥲