2016-07-08 1331 浏览
其实我有一个愿望 就系可以食晒希云街既餐厅前几日同朋友收工之后就去左呢间bar到食下野饮下野我既愿望又踏前左一大步啦!呢间bar and restaurant系希云街既最入第一次睇既时候我都觉得有d难揾如果有兴趣既吃货倒记得行到最入就无死架啦餐厅既装修同环境都唔错 但系地方就较细 容纳唔到太多既客人我同朋友7点去到 已经8成满座啦望一望个menu 原先以为只有cocktail同少许snacks但系原来有好多野食单单系食物已经分左四大类 bar food, appetizer, soup同main上网得知 原来老板曾经系日本学过鸡尾酒!当然drink list更加丰富 我地睇既时候都简左好耐饮d咩第一眼最吸引我地既系呢款cocktail卖相真系好吸晴啊!!!但好可惜当日已经全部售罄 我同朋友都有少少失望饮品方面 最后我就叫左呢杯COCKTAIL食物方面 整体我地都几满意 但系食物黎得慢左d炸薯条配黑松露酱 (HKD78)卖相平凡中带点特别薯条黎既时候记得开定部相机因为个盖一开就有烟熏既效果 不过呢个效果只系维持5秒所以要捕捉呢个moment 记得开定部相机lol味道方面黑松露酱真系配咩都
其实我有一个愿望 就系可以食晒希云街既餐厅
前几日同朋友收工之后就去左呢间bar到食下野饮下野
我既愿望又踏前左一大步啦!
呢间bar and restaurant系希云街既最入
第一次睇既时候我都觉得有d难揾
如果有兴趣既吃货倒记得行到最入就无死架啦
餐厅既装修同环境都唔错 但系地方就较细 容纳唔到太多既客人
我同朋友7点去到 已经8成满座啦
但系原来有好多野食
上网得知 原来老板曾经系日本学过鸡尾酒!
第一眼最吸引我地既系呢款cocktail
卖相真系好吸晴啊!!!
但好可惜当日已经全部售罄 我同朋友都有少少失望
饮品方面 最后我就叫左呢杯COCKTAIL
食物方面 整体我地都几满意 但系食物黎得慢左d
炸薯条配黑松露酱 (HKD78)
卖相平凡中带点特别
薯条黎既时候记得开定部相机
因为个盖一开就有烟熏既效果 不过呢个效果只系维持5秒
所以要捕捉呢个moment 记得开定部相机lol
味道方面
黑松露酱真系配咩都正
黑松露再配上炸薯条 味道超香
最正黑松露酱份量都几多 点晒所有薯条都仲有好多剩低
炸枝豆薯饼 (HKD48)
见MENU个时见到呢个好特别
枝豆味既薯饼真系无食过
结果味道又OK㖞 好香脆!
龙虾包配炸薯条(HKD168)

依家愈黎愈多地方有龙虾包😍 就连呢间bar都有☺️
龙虾即叫即极 包身热哄哄而且好软熟
里面有好多调好味道同加入酱料既龙虾肉!
侧边仲有#黑松露酱炸薯条😍
见到有黑松露酱炸薯条既时候我地好惊讶